„Miniatiūrinis HIMARS“. Ukrainoje UAZ pagrindu buvo sukurtas nematytas ginklas (Foto)  ()

Priešlėktuvinių raketų sistema ant UAZ autobusiuko važiuoklės išsiskiria savo mobilumu ir gali būti dislokuota vos per kelias minutes. Dėl savo tikslumo ji buvo pavadinta „Smart HIMARS“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai gavo neįprastą raketinę sistemą. Jis buvo sumontuotas ant UAZ-3909 mikroautobuso. Įdomus projektas buvo papasakotas 53-osios atskiros mechanizuotos brigados, pavadintos princo Volodymyro Monomacho vardu, feisbuko puslapyje.

Ukrainos meistrai nusprendė sukurti itin mobilią raketų sistemą, kuri būtų pajėgi efektyviai smogti ir tuo pačiu liktų nematoma priešo kontrbaterijos atsakomųjų priemonių atžvilgiu.

Mikroautobusas UAZ buvo pailgintas ir nupjauta galinė jo dalis. Gale sumontuotas paleidimo įrenginys su trimis nukreipimo vamzdžiais paimtais iš sunaikintos Rusijos raketinės sistemos. Taikiklis ir orientavimo sistema buvo sukurti ukrainiečių pastangomis.

Mobilus savadarbis ginklas pagal yra manevringas, pasižymi geromis pravažumo savybėmis ir yra daug tylesnis nei įprastas „Grad“ ant ZIL ar „Ural“ sunkvežimių važiuoklės. Be to, juo labai paprasta naudotis ir per kelias minutes galima jį panaudoti mūšiui. O dėl tikslumo instaliacija buvo pavadinta „Smart HIMARS“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()