[ŽT] JK žvalgyba sužinojo paslaptį. Kiek Rusijos kareivių atsisako kariauti prieš Ukrainą  ()

Didelis teistumų skaičius byloja apie labai žemą moralę Putino armijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 25 dieną Rusijos Federacijos teismas nuteisė du Rusijos kariuomenės karius kalėti dvejus metus už tai, kad jie atsisakė paklusti vadovybės įsakymui ir grįžti į fronto liniją.

Rugpjūčio 30 d., JK gynybos ministerijos spaudos tarnyba paskelbė pagrindines tezes, kokia yra situaciją su okupantų morale Ukrainoje.

Dar liepos 18 dieną Rusijos opozicijos leidinys „Mediazona“ rašė, kad Rusijos Federacijoje kas savaitę nuteisiama iki 100 karių, kurie atsisako kariauti prieš Ukrainą. Jei tokia tendencija išliks, kasmet teisme atsidurs 5200 Rusijos karių.

 

Didelis teistumų skaičius byloja apie labai žemą moralę Putino armijoje. Be to, daugelis nenori eiti į fronto liniją ir mirti dėl Rusijos diktatoriaus interesų.

Ekspertai neatmeta, kad atsisakymo kariauti priežastis slypi ir labai prastame kariniame rusų pasirengime, motyvacijoje bei psichologinėje būsenoje. Ypač visi šie veiksniai sustiprėja, kai įsibrovėliai iš karto metami į priešakinę liniją.

Analitikai neabejoja, kad net ir tokios baudžiamosios bylos Rusijos kariuomenės nepalies. Rusijos gynybos ministerija yra pasirengusi ir toliau siųsti mobilizuotus ir prastai parengtus karius į frontą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: