Skelbiamas didžiausias mitas apie Putiną. „Jis nėra toks, kaip atrodo“  (2)

Pasak Michaelo McFaulio, Putinas nėra toks griežtas lyderis, kaip kai kurie Vakarai tiki. Buvo laikai, kai jis atsitraukdavo dėl spaudimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV ambasadorius Rusijoje Michaelas McFaulas išreiškė nuomonę, kad didžiausią Rusijos prezidento Vladimiro Putino baimę kelia okupuoto Krymo praradimas. McFaulas tai pareiškė interviu „Espresso“.

Putinas dažnai laikomas kietu lyderiu, kurio negalima įsprausti į kampą, nes jam reikia erdvės manevruoti. Tačiau, pasak McFaulo, taip nėra.

„Putinas nėra toks beviltiškas, kaip žmonės galvoja. Į galvą ateina keli pavyzdžiai, kai jam buvo daromas spaudimas, bet užuot eskalavęs, jis atsitraukė", - sakė McFaulas.

Pavyzdžiui, kai Rusijoje prasidėjo Jevgenijaus Prigožino vadovaujamas maištas ir „Wagner“ pajudėjo Maskvos link, Putinas pirmiausia griežtai paragino sunaikinti sukilėlius. Tačiau vos po kelių valandų jis jau sutiko deryboms su Prigožinu.

Taip nutiko ir R. T. Erdoganui prieš kelerius metus, kai Turkijos lyderis perspėjo Putiną dėl Rusijos lėktuvų, kertančių Turkijos sieną per oro operacijas Sirijoje. Dėl to, pasibaigus tolerancijai, Turkija numušė vieną iš Rusijos lėktuvų. Nepaisant griežtų žodžių Turkijai, Putinas nesiėmė jokių rimtų žingsnių atsakydamas, pabrėžia McFaulas.

Be to, neseniai Pietų Afrikoje buvo surengtas BRICS viršūnių susitikimas, kuriame Putinas nusprendė kalbėti nuotoliniu būdu, nusiųsdamas ten užsienio reikalų ministrą Lavrovą.

 

„Jis bijo Tarptautinio baudžiamojo teismo. Mes nematome drąsaus žmogaus, kuris prieštarauja Vakarams, mes matome bailį, kuris bijo Vakarų. Turime suprasti, kad Putino nereikia bijoti“, – pridūrė McFaulas.

Jis pabrėžė, kad Putinui didžiausią baimę kelia situacija, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pateks į okupuoto Krymo pusiasalio teritoriją.

„To jis labiausiai ir bijo, nes tai pakenktų jo karo Rusijoje teisėtumui“, – reziumavo McFaulas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai (2)