Visiškai slapta operacija. Skelbiama įspūdinga Ukrainos pergalė Juodojoje jūroje (Video)  ()

Bokštai buvo Rusijos okupuoti nuo 2015 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 11 dieną Vyriausioji žvalgybos direkcija prabilo apie dar vieną Ukrainos kariuomenės pasiekimą. Taip tapo žinoma, kad ukrainiečiai valstybės kontrolei sugebėjo grąžinti vadinamuosius „Boiko bokštus“.

Vadinamieji „Boiko bokštai“ tai dujų ir naftos gavybos platformos Juodojoje jūroje prie Krymo krantų. Šiuos bokštus Rusija užėmė 2015 m.

Kaip Ukraina sugebėjo grąžinti „Boiko bokštus“

Vyriausioji žvalgybos direkcija pažymėjo, kad, prasidėjus plataus masto invazijai, Rusijos įsibrovėliai aktyviai naudojo „Boiko bokštus“ kariniams tikslams, ​ visų pirma kaip sraigtasparnių nusileidimo aikšteles ir radarų platformas.

„Unikalią „Boiko bokštų“ susigrąžinimo operaciją įvykdė Ukrainos gynybos ministerijos padaliniai. Buvo susigrąžinta platformų „Petro Hodovalec“ ir „Ukraina“, taip pat „Tavrida“ ir „Sivaš“ kontrolė“, – pabrėžė žvalgyba.

Per operaciją specialiosioms pajėgoms pavyko paimti vertingų trofėjų.

NAR tipo sraigtasparnių amunicijos atsargos, tokios kaip nevaldomos aviacijos raketos, taip pat radarų sistema „Neva“, galinti sekti laivų judėjimą Juodojoje jūroje“, – nurodė pareigūnas.

Galiausiai Ukrainos žvalgyba pažymėjo, kad per viename iš šios operacijos etapų įvyko mūšis tarp Ukrainos specialiųjų pajėgų karių, plaukusių valtimis ir Rusijos naikintuvo Su-30. Po šio mūšio okupantų lėktuvas buvo apgadintas ir buvo priverstas pasitraukti.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: