Britai nori pralenkti pagal šviesolaidinį internetą Europoje pirmaujančią Lietuvą  (31)

Didžiosios Britanijos kultūros sekretorius Jeremy Huntas pranešė siekiantis, kad jo šalis turėtų geriausią Europoje ypač greitą šviesolaidinį internetą, informuoja guardian.co.uk. Britams teks nemažai pasistengti, kad pralenktų pirmoje vietoje Europoje esančią Lietuvą, tvirtinama Britanijos laikraščio tinklaraštyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis Didžiosios Britanijos kultūros sekretorius teigia norintis, kad per jo parlamento kadencijos laikotarpį (daugiausiai per 5 m.) prieiga prie šviesolaidininio interneto būtų išplėsta į atokias vietoves, kuriose nėra galimybės naudotis greitaeigiu internetu.

„Dabar mes esame 33-eti pasaulyje pagal šviesolaidinį internetą, kuris yra vidutiniškai penkis kartus lėtesnis nei Pietų Korėjoje, – teigė naujasis sekretorius. – Šiame parlamente mes norime, kad Didžioji Britanija turėtų geriausią Europoje ypač greitą šviesolaidinį internetą“.

J. Huntas, kalbėdamas apie žiniasklaidos politiką, patvirtino apie vyriausybės planus atvesti ypač greitą šviesolaidinį internetą į kaimo vietoves ir paskelbė apie numatomus didelius pokyčius vietos žiniasklaidos priemonių nuosavybės kryžminės koncentracijos taisyklėse.

Sekretorius teigė prašysiąs žiniasklaidos priežiūros tarnybos „Ofcom“ įvertinti, ar tokios taisyklės galėtų būti panaikintos, siekiant paskatinti investicijas į naujos kartos vietines televizijos stotis Didžiosios Britanijos miesteliuose ir didmiesčiuose.

Primename, kad Lietuva yra pirmoje vietoje Europoje pagal šviesolaidinį internetą - 18 proc. šalies namų ūkių naudojasi tokia technologija. Šviesolaidinio interneto plėtra besirūpinančios organizacijos FFTH Council duomenimis, Europos mastu Lietuva aplenkė Švediją (12 proc.), Norvegiją (11 proc.), Slovėniją (10 proc.) ir Estiją (7 proc.) pagrindiniame penketuke. Latvija atsidūrė 11 vietoje su 2 proc. Pasauliniu mastu Lietuva užima 5 vietą.

Pasaulio lyderiais pripažinti Pietų Korėja, Japonija, Honkongas, Taivanis ir Lietuva. Estija pasauliniame reitinge atsidūrė 9 vietoje, Latvija – 19-oje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (31)