"Google" testuoja kelių e-pašto dėžučių atidarymo vienoje naršyklėje sistemą  (7)

"Google Apps" paslaugos - e-paštas, kalendorius, blog'ai ir kitos - jau dabar yra užėmusios didelę dalį internautų rinkos. Norint jomis naudotis, iki šiol yra "reikalaujama" naudotis viena "Google" sąskaita. Tačiau galiausiai kompanija pradėjo testuoti funkciją, leidžiančią vartotojams naudotis keliomis sąskaitomis toje pačioje naršyklėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas testavimas vykdomas tik šį rudenį planuojamos išleisti "Google" operacinės sistemos kūrėjų tarpe.

Iki šiol keliomis sąskaitomis naudotis pageidaujantys vartotojai turėdavo sugalvoti įvairius, dažnai pakankamai "grėmėzdiškus" būdus šiam apribojimui "apeiti". O tokių vartotojų dalis yra nemaža - daugelis žmonių savo kasdieniniame gyvenime naudoja skirtingas asmenines ir darbo elektroninio pašto dėžutes, blog'ų sąskaitas, internetines nuotraukų saugyklas, RSS naujienų skaitymo priemones arba komandinio darbo koordinavimo priemones (kalendorius). Tačiau "Google" kol kas laikėsi nuostatos, jog vienas žmogus internete turėtų turėti ne daugiau kaip vieną tapatybę. Tačiau dauguma rinkos analitikų pripažįsta, jog idėja apie vieną internetinę asmens tapatybę yra mažų mažiausiai naivi.

Galbūt lengviausiai prieinamas būdas kelioms skirtingoms "GMail" pašto dėžutėms atsidaryti yra skirtingų naršyklių panaudojimas, kadangi naršyklės darbui su internetinėmis sąskaitomis reikalingus duomenis (vadinamuosius slapukus, angl. cookies) išsaugo atskirose kompiuterio atminties vietose.  Sudėtingesni būdai - parsisiųsti specialius naršyklių skriptus, papildinius, atskiriančius skirtingų pašto dėžučių slapukus vienus nuo kitų, arba naudoti dalyje naujausių naršyklių numatytus "slapto naršymo" ("incognito") režimus.

Kol kas internete nėra daug informacijos apie tai, kokie bus konkretūs naujosios funkcijos veikimo ypatumai. Žinoma tik tiek, kad ji tikrai veiks su "Google" produktais "GMail", "Google Calendar", "Google Reader", "Google Docs", "Google Sites" ir "Google Code".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)