„Žaidimai baigėsi.“ Ukraina gaus superginklą. „Newsweek“ skelbia galingą naujieną  ()

Ginklai gali būti Ukrainoje jau kitą savaitę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-26 „Žaidimai baigėsi.“ Ukraina gaus superginklą. „Newsweek“ skelbia galingą naujieną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina šią savaitę gaus „žalią šviesą“ JAV ilgojo nuotolio kasetinės ATACMS amunicijos tiekimui. Pasak buvusio generolo Valerijaus Zalužno patarėjo Dano Rice'o „Newsweek“ leidiniui, ilgai lauktas leidimas tiekti „žemė-žemė“ raketas, kurių veikimo nuotolis šiek tiek didesnis nei 160 km, atrodo neišvengiamas, Baltiesiems rūmams vis labiau artėjant prie Kyjivo aprūpinimo ATACMS sistemomis.

„Sprendimas dėl kasetinių raketų HIMARS greičiausiai bus patvirtintas šią savaitę“, - sakė D. Rice‘as, cituodama pokalbius su „amerikiečių sprendimų priėmėjais ir amerikiečiais, kurie turi užtikrinti jų pristatymą Ukrainai“.

D. Rice‘as jau kelis mėnesius kartu su JAV įstatymų leidėjais ir Pentagono pareigūnais siekia, kad ši amunicija būtų pristatyta.

Jis mano, kad ATACMS M39 raketa, kurios veikimo nuotolis didesnis nei 100 km, taip pat trumpesnio nuotolio M26 ir M26A1 raketos su kasetiniais šaudmenimis galėtų būti galingas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ginklas ir žingsnelis link ilgiausio nuotolio raketų su unitarine kovine galvute.

Informaciniai susitikimai su aukšto rango įstatymų leidėjais „padėjo Atstovų Rūmų ir Senato Užsienio santykių ir Ginkluotųjų pajėgų komitetams geriau suprasti, kokie yra svarbūs kasetiniai sviediniai haubicoms ir HIMARS“, - sakė D. Rice‘as.

 

„Vienas iš komitetų narių man sakė, kad tai leido pasiekti kompromisą. Prieš tai jie manė, kad pasirinkimas yra dvejopas: arba viskas, 160 km ATACMS su vienkartine kovine galvute, arba nieko. Šią savaitę gavus HIMARS „žemė-žemė“​ raketų patvirtinimą, žaidimas pasikeis“, - sakė Rice'as.

„Ir nereikės mokymų bei modifikacijų, jie greičiausiai jau kitą savaitę bus mūšio lauke, o tai bus didžiulis skirtumas. Kai šios raketos paleidžiamos, jos pramuša garso barjerą. Man tai yra laisvės garsas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(3)
(52)

Komentarai ()