Tai vyksta! Švedija svarstys perleisti Ukrainai „Gripen“. Skelbiama sąlyga  ()

Švedijos vyriausybė paskelbė apie 14-ojo karinės pagalbos paketo skyrimą Ukrainai ir prabilo apie sprendimo dėl galimo naikintuvų „Gripen“ perdavimo rengimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijos vyriausybė oficialiai nurodė ginkluotosioms pajėgoms iki lapkričio 6 dienos atlikti analizę ir pranešti, ar Švedija galės aprūpinti Ukrainą naikintuvais JAS 39 „Gripen“.

Lėktuvai JAS 39 „Gripen“ gali būti siunčiami į Ukrainą tik Švedijai tapus NATO nare.

Švedijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba informavo apie šią sąlygą ir naujo 2,2 milijardo kronų (189,5 milijonų eurų) karinės pagalbos paketo siuntimą Ukrainai.

Pranešime pabrėžiama, kad preliminarus sprendimas buvo priimtas remiantis sėkmingu Ukrainos pilotų ir technikų supažindinimo mokymu su JAS 39 „Gripen“ Švedijoje.

Be to, Švedijos vyriausybė nori suprasti, kaip greitai šalies oro pajėgos galės priimti naujus „Gripen“ orlaivius, kurie šiuo metu yra gaminami SAAB įmonėje.

„Saab JAS 39 Gripen“ yra ketvirtos kartos švedų gamybos daugiafunkcis naikintuvas. Lėktuvas pradėtas kurti 1979 m., pirmasis skrydis įvyko 1988 m. gruodį, naudojami nuo 1996 m.

Pagalbos paketas

Švedijos 14-asis karinės pagalbos paketas Ukrainai apima artilerijos amuniciją, atsargines dalis, pėstininkų įrangą, ryšių įrangą ir amuniciją „Stridsfordon 90“, kurios vertė yra maždaug 1,7 mlrd. Švedijos kronų (146.5 mln. eurų). Be to, Švedijos vyriausybė planuoja išplėsti tiesioginę finansinę paramą iki viso 2,2 mlrd. Švedijos kronų paramos paketo.

 

Nuo visapusiškos Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios Švedija trylikoje karinės pagalbos paketų skyrė daugiau nei 20 mlrd. Švedijos kronų (1,7 mlrd. eurų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(1)
(53)

Komentarai ()