Putinas skubiai prašo taikos derybų. Kas nutiko  ()

Ryškėja ženklai, kad Putinas siekia taikos derybų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visą šią savaitę Ukrainoje suaktyvėjo „visagaliai propagandistai“, raginantys vesti taikos derybas su Rusija, ir tai ne veltui, sako Romanas Svitanas.

Pastarosiomis dienomis Kremliaus žiniasklaidoje pasirodė įdomi tendencija: propagandistai pradėjo kalbėti, kad Kyjivas galvoja apie derybas. Apie tai kalba ir Putinas. Rusai rašo, kad neva Ukrainoje valdžia svarsto apie konfrontacijos pabaigą ir derybų pradžią.

Iš tikrųjų šią operaciją įvykdė Rusijos specialiosios tarnybos, sako Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas interviu su Anastasija Gusareva „YouTube“ kanalui „Politeka Online“.

Kaip paaiškino ekspertas, per savaitę Ukrainoje „KGB konservai“, vadinamieji „visagaliai propagandistai“, informaciniame lauke aktyviai nešė naratyvą, kad „viskas pralaimėta, karas pralaimėtas, 1991 m. sienų nepasieksime, reikia susitaikyti“ ir pan. Tokių „visažinių propagandistų“ buvo maždaug keliolika, ir jų užduotis buvo kelti bangą, į kurią vėliau reaguotų V. Putinas.

„Tai buvo perdavimas Putinui, kad jis galėtų pareikšti, jog kažkas Ukrainoje galvoja apie taikos derybas, ir ukrainiečiai jau yra pasirengę joms pritarti“, - pažymėjo Svitanas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas taip pat pabrėžė, kad Rusijos lyderis puikiai supranta, ką daro, nes jei dabar Ukrainos kariai pradės forsuoti Dnieprą ir judėti Krymo link, jis paprasčiausiai neturės kuo sustabdyti jų judėjimo. Visos Rusijos pajėgos ir priemonės jau mestos į mūšį fronto linijoje, o rezervų nėra. Be to, jei Vakarai įteiks Ukrainai dar kelis šimtus ATACMS raketų, ir jos išminusuos rusų kariuomenės dislokacijos vietas okupuotoje Ukrainos teritorijoje, tai praktiškai sustabdys Rusijos kariuomenės judėjimą.

 

„Štai kodėl Putinas pradėjo, sakyčiau, maldauti pasigailėjimo, kokių nors taikos derybų, kad užkirstų kelią tokiems veiksmams“, - sakė Svitanas. – „Tačiau jam reikėjo perdavimo iš Ukrainos, būtent iš prorusiškų „konservų“, kurių turime daugybę, kad tai neatrodytų kaip maldavimas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(5)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: