„Ten buvo įgula ir šarvuočiai.“ Žvalgyba skelbia, kas vyko Kryme (Video)  ()

„Tarnavo kaip priedanga Rusijos Juodosios jūros laivyno laivams per reidus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl naktinės operacijos laikinai okupuoto Krymo teritorijoje nukentėjo nedideli Rusijos Juodosios jūros laivyno kateriai. Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direktoratas.

„Kalbame apie „Project 11770“ („Serna“ klasės) katerius. Laivuose buvo įgula ir šarvuočiai, būtent BTR-82“, - sakoma pranešime.

Žvalgyba pažymi, kad mažus „Serna“ klasės katerius Rusija aktyviai naudojo užėmus Zmeiny salą karinei technikai ir kariuomenei gabenti. „Be to, rusai laivuose laikė priešlėktuvinių raketų sistemas Tor-M2, kad apsaugotų savo mobilią grupę saloje ir mūsų Juodojoje jūroje“, – sakoma pranešime.

Žvalgybos pareigūnai pažymi, kad „Serna“ turi didelį greitį ir gali priimti iki 45 tonų krovinių ir 92 ginkluotus karius. Okupantai naudoja šiuos katerius pažengusioms jūrų pėstininkų grupėms išlaipinti arba jas evakuoti.

 

„O tokiomis sąlygomis, kai tarp rusų praktiškai nėra laivų oro gynybos sistemų, tokie kateriai su oro gynybos sistemomis tarnavo kaip priedanga Rusijos Juodosios jūros laivyno laivams per reidus“, – praneša Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direktoratas. Pažymima, kad dabar šie rusų planai sugriauti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: