[ŽT] „Tai yra manipuliacija!“ Rusijoje galingas skandalas. Puolama Skabejeva  (1)

Propagandistė buvo viešai apkaltinta meluojant apie situaciją fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje galingas skandalas. Kremliaus propagandistų gretose verda konfliktas dėl melo apie Rusijos kariuomenės padėtį fronte.

Rusijos Z-karinis korespondentas Živovas apkaltino propagandistę Olgą Skabejevą skleidžiant melą ir nepagrįstą optimizmą dėl to, kas vyksta su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis Ukrainos frontuose.

Lapkričio 24 d. ryte jis savo „Telegram“ kanale paskelbė piktą įrašą, praneša dialog.ua.

Živovą supykdė Skabejevos pasakojimas, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos tariamai nusivylė vakarietiškos kasetinės amunicijos kokybe, o Rusijos armija įsigijo stebuklingų bombų RBK500, kurios lems lūžio tašką kare.

„Tai melas“, – patikino jis.

Pasak Živovo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai ir labai aktyviai naudoja kasetinę amuniciją, likviduodama Rusijos armijos gyvąją jėgą. O štai rusai nepastebėjo masinio RBK500 naudojimo. Užfiksuotas tik vienas šios bombos panaudojimo faktas, kurio net ir esant dideliam pritempimui negalima pavadinti lūžiu.

 

„Vienkartinį kasetinės bombos panaudojimą laikyti lūžio tašku karinėje kampanijoje yra manipuliacija. Priešas daug pasiekė su kasetine amunicija. Nuo šios amunicijos smūgių žuvo du man asmeniškai pažįstami kariai, kurių kiekvienas buvo puikus savo srities specialistas. Ukrainos gynybos pajėgos iš esmės pasiekė savo tikslus. Bet kaip veiks mūsiškiai – dar klausimas“, – sakė Z-karinis korespondentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(160)
(1)
(159)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: