[ŽT] „Tai ne Ukraina ir Rusija. Prasideda kito lygio karas.“ Vakarai mobilizuojasi. Kas nutiko  ()

Kyla naujas karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konflikto eskalavimas Artimuosiuose Rytuose atsisuko prieš Rusijos diktatorių Vladimirą Putiną.

Tokią nuomonę žinomas Rusijos opozicionierius, buvęs Valstybės Dūmos deputatas Genadijus Gudkovas išreiškė interviu žurnalistei Julijai Latyninai „YouTube“.

Jis įsitikinęs, kad Kremlius prisidėjo prie „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį. Deputatas neatmetė galimybės, kad ruošiant islamistus invazijai dalyvavo Rusijos samdiniai. Taip pat sklando gandai, kad Maskva galėjo finansuoti šią agresiją per kriptovaliutų biržas.

Iš pradžių, pasak Gudkovo, konfliktas žaidė Kremliui į naudą. Tačiau dabar ši istorija jau yra Putino režimo nenaudai.

„Iš to, ką žinau... Ką matau ir žinau iš Europos, niekas neketina versti ir stumti Ukrainos į kažkokias konsultacijas (su Rusija – red.), paliaubas, konflikto įšaldymą ir nutraukimą. Priešingai... Manau, kad šis incidentas su Gazos Ruožu iš pradžių nukreipė dėmesį nuo Ukrainos, bet paskui visi suprato, kad tai yra karo Ukrainoje tęsinys, kita jo forma... Tai nėra karas tarp Ukrainos ir Rusijos, ne. Tai karas tarp diktatūrų ir demokratijų. Tarp demokratijų stovyklos ir tarp totalitarinių diktatūrinių režimų stovyklos, kurie susivienijo: Rusija, Šiaurės Korėja, Iranas... (Demokratinės šalys – red. past.) suprato, kad jei dabar nesusivienys, nesulaužys agresoriui kaklo, neprivers jo pralaimėti šio karo, gali būti pačių rimčiausių pasekmių... Man atrodo, kad situacija Gazoje... veikia prieš Putiną. Ji visus įtikino, kaip pavojinga pralaimėti diktatoriškiems totalitariniams režimams“, - sakė opozicionierius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()