„Vienintelė išeitis. Tai nebus Ukrainos pasirinkimas.“ Skamba visame pasaulyje. Ką paskelbė Lietuva  ()

Lietuva niūriai vertina padėtį Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina rizikuoja būti priversta prieš savo valią pradėti taikos derybas su Rusija, perspėja Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Lansbergis. Apie tai, be kita ko, praneša agentūra „Bloomberg“, rašo suomių leidinys Iltalehti.fi.

G. Landsbergis sako, kad derybos gali būti vienintelė išeitis, nes Ukrainos sąjungininkai akivaizdžiai nesugeba tiekti ginklų ir amunicijos.

Raketų sistemų ir amunicijos trūkumas kartu su lėtais sprendimų priėmimo procesais Europos Sąjungoje gali priversti Ukrainą nenoromis leistis į derybas, sako politikas.

„Tai nebūtų Ukrainos pasirinkimas“, - komentavo V. Landsbergis interviu LRT, praneša „Bloomberg“. - „Ukraina, kurią mes pažįstame ir kuriai padėsime, kol kvėpuosime, niekada nepasirinktų derybų su teroristais. Bet tokia realybė gali būti (ateityje).“

ES užsibrėžė tikslą iki kovo mėnesio Ukrainai tiekti milijoną artilerijos sviedinių, tačiau manoma, kad to padaryti nepavyko.

 

Pagrindinės Ukrainos rėmėjos, Jungtinių Valstijų, gretose pastebėta įtrūkimų – kai kurie respublikonai abejoja parama. Ukrainoje taip pat tvyro įtampa dėl to, kas bus išrinktas kitu JAV prezidentu.

Slovakija, viena iš pagrindinių Ukrainos rėmėjų, spalio mėn. nusprendė nutraukti karinę paramą Ukrainai.

„Atrodo komiškai, kai matome, kad Šiaurės Korėja padeda Rusijai labiau nei Europos Sąjunga Ukrainai“, - komentavo G. Landsbergis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(14)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: