VIA ruošia 4 branduolių procesorius  (10)

Taivano bendrovė „VIA Technologies“ pranešė ketinanti pradėti asmeniniams kompiuteriams skirtų x86 architektūros procesorių su 4 branduoliais gamybą ir stoti į konkurencinę kovą su „Intel“ ir AMD, pranešė „TCMagazine.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinių duomenimis, pirmieji 4 branduolių VIA procesoriai turėtų būti pateikti rinkai iki 2011 m. pabaigos. Jiems bus skirtas mikroschemų rinkinys VN11, kurį gamins kita Taivano bendrovė – TSMC. VN11 mikroschemų rinkinys turės integruotą grafikos branduolį ir bus suderinamas su „DirectX 11“ tvarkyklių rinkiniu.

O iki šių metų pabaigos VIA ruošiasi pradėti masinę „Nano“ serijos procesorių su 2 branduoliais gamybą, sakoma pranešime. Pirmieji jų pavyzdžiai buvo pademonstruoti birželį vykusioje „Computex 2010“ parodoje: šie lustai buvo pagaminti pagal 65 nanometrų technologiją ir veikė 1,6 GHz taktiniu dažniu.

Pranešama, kad serijinių „Nano“ serijos 2 branduolių procesorių taktinis dažnis sieks 2 GHz, o maksimali jų išsklaidomos šiluminės energijos reikšmė bus 20 W. Šie procesoriai turės 2 MB spartinančiosios antrinės atminties, juos pagal 40 nm technologiją gamins bendrovė TSMC. „Nano“ serijos procesoriai turėtų labiausiai paplisti nešiojamuosiuose įrenginiuose, teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)