Rusija nervinasi. „Tai geopolitinis pažeminimas. Tai įtakos praradimas.“ Kas nutiko su „Askold“  ()

Priešas sprendžia savo laivyno išlikimo klausimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkritį Ukrainos raketų pažeistas Rusijos laivas „Askold“ greičiausiai bus remontuojamas. Nacionalinio teletilto eteryje tai pasakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Karinių jūrų pajėgų atstovas Dmytro Pletenčukas.

„Pažeistą rusišką „Askold“ jie dabar iškėlė iš vandens ant prieplaukos ir, greičiausiai, ketina jį remontuoti“, – sakė jis.

Pletenčukas pažymėjo, kad priešas dabar sprendžia savo laivyno išlikimo klausimą. „Rusų okupantai jau daug prarado: 15 sunaikintų ir 12 apgadintų vienetų. Net ir atsižvelgiant į bendrą jų skaičių Juodojoje jūroje, tai yra gana rimtas rodiklis“, – pabrėžė jis.

Taip pat jis teigė, kad eksploatuojant grūdų koridorių, nedalyvaujant Rusijai, pavyko pervežti 7,5 mln. „Ir mes kalbame apie daugiau nei 200 laivų, kuriais jie (kalbama apie grūdų koridorių - red. past.) pasinaudojo. Todėl, žinoma, Rusijos Federacija dėl to nervinasi, jiems tai tikrai nepatinka, nes pirma, buvo atimtas jų įtakos instrumentas, antra, žinoma, tai yra geopolitinis pažeminimas, prie kurio jie nėra pripratę“, – sakė Pletenčukas.

Anot jo, priešas išgyvena „tam tikrą permąstymo“ procesą. Kartu jis pažymėjo, kad okupantai persikėlė ir išsklaidė savo laivus. „Tai yra, jie bando išsaugoti savo laivyną. Laivai periodiškai dislokuojami ne tik Novorosijske, bet ir Tuapsėje. Ir rimtai svarstoma galimybė dislokuoti savo laivus okupuoto Sakartvelo dalyje - Abchazijoje“, – sakė Pletenčukas.

 

„Du nauji „Karakurt“ klasės laivai dabar yra Novorosijske, vienas iš jų lankėsi „Zaliv“ gamykloje Kerčėje, o antrasis prieš kelias dienas Volga įplaukė į Azovo-Juodosios jūros sritį iš Zelenodolsko miesto, kur jie statomi. Iš viso Juodosios jūros laivyne jie planavo 5 dalinius, vieną iš jų perkėlė į akvatoriją, dabar Novorosijske stovi mažasis raketinis laivas „Tuča“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(4)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: