Atsivėrė pragaras. Kas vyksta Maskvos karo ligoninėje (Video)  ()

Pacientai paliekami koridoriuose ir valgykloje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos sostinėje Maskvoje, pagrindinė karo klinikinė ligoninė, pavadinta N. Burdenko vardu, perpildyta sužeistųjų, o dėl nakvynės vietų palatose trūkumo šios gydymo įstaigos pacientai paliekami koridoriuose ir valgykloje.

Tai pranešė „RBC-Ukraina“, remdamasi Krymo pasipriešinimo judėjimo „Ateš“ kanalu.

„Pagrindinėje Maskvos ligoninėje, kaip pranešė vienas vidinių šaltinių, stebimos problemos. Medicinos įstaiga perpildyta kariškių“, – sakė pogrindžio atstovai.

Partizanai pastebi, kad situacijos kritiškumą rodo ir tai, kad ligoninė atsisako priimti naujus pacientus.

Taigi Rusijos Federacijos kariškiai iš okupacinio kontingento, kurie buvo sužeisti per karo veiksmus Ukrainoje, grąžinami į frontą „nepripažįstant jų neįgaliaisiais“.

Pasipriešinimo pajėgų atstovai priduria, kad atsiskaitymai už sužalojimus „pasirodo pavėluotai arba visai nesuteikiami“.

„Paskutiniais duomenimis, sužeistieji traukiniais ir toliau vežami į ligoninę. Pervežimo apimtys tokios didelės, kad iškraunant neštuvus su sužeistaisiais jais užpildomas visas peronas, sukuriant baisų vaizdą“, – rašoma leidinyje.

 

Anksčiau Nacionalinio pasipriešinimo centras teigė, kad Rusijos įsibrovėliai ligonines laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose toliau paverčia karo ligoninėmis. Intervencininkai neseniai atsivežė ir gydytojų grupę iš Rusijos.

Prieš tai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pažymėjo, kad Rusijos kariai gyvenamuosius pastatus pertvarko į ligonines, nes laikinai okupuotose teritorijose medicinos įstaigose pritrūko vietų. Taigi  jie nenukrypsta nuo savo „žmogiškojo skydo“ taktikos, kai prisidengia vietiniais.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: