„Chrome OS“ orientuojasi į tradicinius ekranus  (21)

Bendrovės „Google“ vyriausiasis „Google Chrome“ produkto vadybininkas Andersas Sandholmas IT naujienų svetainei „Techradar.com“ patvirtino, kad būsimoji „Chrome OS“ operacinė sistema bus orientuota į kompiuterius su įprastinėmis klaviatūromis ir ekranais, o ne rinkoje pasirodžiusius planšetinius kompiuterius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors kompaktiškų įrenginių su sensoriniais ekranais, naudojančiais „debesyje“ vykdomas „Chrome OS“ programas, perspektyva atrodo patraukli, A. Sandholmas leidiniui sakė, jog „Chrome OS“ plėtojantys inžinieriai didžiausią dėmesį skiria „netbook“ kompiuteriams ir panašaus dydžio įrenginiams, nes šis derinys leidžia pasiekti „tikrai gerų“ rezultatų.

„Savaime suprantama, „Chrome OS“ yra atvirojo kodo projektas, todėl vykdomi įvairūs eksperimentai, naudojami įvairūs įrenginiai, taip pat ir su sensoriniais ekranais, mes tuo domimės, tačiau kol kas neturime nieko įdomaus pranešti“, – sakė A. Sandholmas.

„Google“ planuoja „Chrome OS“ išleisti šių metų pabaigoje. Tikimasi, kad pirmieji šią „debesyje“ veikiančią operacinę sistemą naudosiantys kompiuteriai pasirodys kitais metais, veikiausiai sausio 6 dieną JAV prasidėsiančioje parodoje „CES 2011“.

A. Sandholmas leidiniui sakė, kad „Chrome OS“ kūrėjų komanda smarkiai darbuojasi siekdama, jog visi darbai būtų užbaigti iki numatomo šios OS pristatymo ir vartotojai liktų patenkinti rezultatais.

„Norime, kad viskas, kas tik susiję su „Chrome OS“, paliktų vartotojams gerą įspūdį. „Chrome OS“ bus lengva instaliuoti, lengva naudoti, ji bus greita ir saugi, mes visu tuo rūpinamės“, - tvirtino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)