Jūsų „Google“ dokumentai – paieškos rezultatuose?  (0)

„Google“ dokumentų ir skaičiuoklių naudotojai pripratę viešai skelbti savo dokumentus, turėtų iš naujo pergalvoti, kokio dokumentų viešumo jie nori. Ketvirtadienį kompanija „Google“ blog‘o pranešime rašė, jog maždaug po dviejų savaičių vartotojams bus pristatyti pakeitimai, susiję su viešai skelbiamais dokumentais


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie pokyčiai leis viešus dokumentus, susijusius su viešomis interneto svetainėmis, indeksuoti. Vadinasi, šie dokumentai gali būti įtraukti į „Google.com“ ar kitos paieškos sistemos rezultatus. Šis pakeitimas platesnei auditorijai leis susipažinti su viešai skelbiamais dokumentais.

Kompanija pabrėžė, kad šie pokyčiai apims tik tuos dokumentus, kurie skelbiami naudojantis funkcijomis „Paskelbti kaip interneto puslapį“ arba „Publikuoti/Įtraukti“. Šie pokyčiai nepalies vartotojų, nurodančių, kad dokumentą gali matyti tik tie asmenys, kurie žino nuorodą.

Kai kurie vartotojai išreiškė susirūpinimą, kad reikėtų geresnio žymėjimo, nurodančio dokumentus, skaičiuokles bei pristatymus, kuriuos galima viešai skelbti. Bijomasi, jog nebus taip, kad vienintelis būdas būti tikram, jog dokumentas nėra viešai skelbiamas, išvis jo neskelbti?

„Kompanijos „Google“ programų plane rašoma, kad niekas nenurodys, kurie dokumentai yra viešai skelbiami, o kurie ne“. Vadinasi, tai dar viena sritis, kurioje kompanija „Google“ turi rasti teisingą pusiausvyrą tarp skaidrumo ir duomenų prieinamumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: