Retas žvėris. Efektingai ištaškytas Rusijos monstras „Šturm-SM“ (Video)  ()

Po sprogimo iš priešo technikos liko nedidelės nuolaužos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

72-osios „Juodosios Zaporižios“ brigados kovotojai susekė Rusijos ginkluotųjų pajėgų savaiegę prieštankinę sistemą (ATGM) „Šturm-SM“, stovėjusią viduryje kelio netoli Vuhledaro Donecko srityje.

Po to FPV drono pagalba buvo smogta į Rusijos instaliacijos, galinčios pakenkti Ukrainos šarvuočiams, vietą. Savanoris ir visuomenės aktyvistas Serhijus Sternenko apie sėkmingą smūgį papasakojo socialiniame tinkle X.

Sternenko pažymėjo, kad smūgį įvykdė vienas iš bepiločių orlaivių, už kuriuos ukrainiečiai rinko pinigus. Savanorio paskelbtame vaizdo įraše matosi Rusijos ginkluotųjų pajėgų „Šturm-SM“, stovėjusi po medžiu kelių sankryžoje. Akimirksniu į jį atsitrenkia FPV dronas – kelias sekundes žiūrovai skrydį mato jo „akimis“.

 

Tuomet žvalgybinis dronas puikia kokybe parodo sprogimo momentą ir pasekmes – instaliacija visiškai sunaikinta.

OSINT tyrėjai nustatė tikslias ukrainiečių smūgio taško koordinates. Taškas yra į pietus nuo Mykilskogo kaimo netoli Vuhledaro.

 

Tyrėjai taip pat nurodė, kad „Šturm-SM“ yra gana retas trofėjus Ukrainos kare.

„Šturm-SM“ yra įvairių tipų raketomis ginkluotas prieštankinių raketų kompleksas, skirtas šarvuočiams naikinti 400 m – 5 km atstumu. Be to, prietaisas gali pataikyti į oro taikinius, pavyzdžiui, sraigtasparnius iki 3 km aukštyje. Jis sukurtas šarvuoto traktoriaus MT-LB pagrindu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()