„Iki 2030-ųjų. Putinas neturi jokių sveikatos problemų, todėl nesustos“  ()

Aleksandro Grafo Lambsdorffo teigimu, Kremliaus vadovas nėra nusiteikęs deryboms ir, greičiausiai, 2024 metais bus perrinktas į prezidento postą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nėra jokių požymių, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turėtų sveikatos problemų, todėl greičiausiai jis valdys dar 6 metus. Tai pareiškė Vokietijos ambasadorius Rusijoje Aleksandras Grafas Lambsdorffas, praneša „Tagesschau“.

Anot jo, Kremlius nekeičia savo pozicijos karo Ukrainoje klausimu, todėl nereikėtų tikėtis, kad Rusijos prezidentas artimiausiu metu norės problemą spręsti diplomatinio dialogo būdu.

„Putinas tik patvirtino savo karinius tikslus, jis visiškai nepasiruošęs deryboms“, – sakė Aleksandras Grafas Lambsdorffas.

Be to, nėra jokių ženklų, kad Vladimiras Putinas būtų pakeistas po 2024 m. kovą vyksiančių rinkimų, taip pat jis nepakeis savo pozicijos karo atžvilgiu pasibaigus rinkimų kampanijai.

Vokietijos ambasadorius atskirai pridūrė, kad Kremliaus sistema veiks ir toliau, nes rusai nedemonstruoja režimo žlugimo galimybės.

Beje, visi pokalbiai apie tai, kad Vladimiras Putinas „gali būti ne pačios geriausios“ būklės, niekuo nepatvirtinti, todėl artimiausius 6 metus, išrinkimo į prezidento postą atveju, jis ir toliau valdyti šalį. Tai bent iki 2030 m.

 

Kalbant apie tarptautines sankcijas, kurias pasaulis ir toliau taiko Maskvai, jos, Lambsdorffo nuomone, yra itin veiksmingos, nors tai „nėra šviesos jungiklis“.

„Negalite įjungti sankcijų ir tuo pačiu pakeisti režimo, kuriai taikomos sankcijos, elgesio“, – sako Vokietijos ambasadorius Rusijoje.

„Apribojimai yra būtini, kad padidėtų tam tikro elgesio vertė. Ir tai akivaizdžiai vyksta“, – padarė išvadą diplomatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(12)
(-6)

Komentarai ()