„Sveikinimai S-300, kurios vakar „uždengė“ Charkivą.“ Belgorodas sprogsta ir liepsnoja. Kas vyksta (Video)  ()

Belgorodo centre nugriaudėjo sprogimai, gatvėse degė automobiliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienio, gruodžio 30 d., popietę Ukrainos gynybos pajėgos pradėjo raketų ataką prieš karinius objektus Rusijos Belgorodo mieste.

Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas paskelbė apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymą, žuvusiuosius ir sužeistuosius: „Pataikė į gyvenamąjį namą. Visos detalės bus vėliau“.

„Mieste buvo paleista raketų pavojaus sirena. Visi gyventojai turėtų eiti į slėptuves. Pavojus išlieka“, - rašė jis.

Soc. tinkluose rašoma apie Rusijos oro gynybos darbą virš miesto centro.

„Jūs suprantate, kad Belgorodo Liaudies Respublikoje viskas skrido ir pasiekė karinius taikinius (sveikiname visas S-300, kurios vakar „uždengė“ Charkivą). Tačiau dėl nekompetentingo vietinės oro gynybos darbo net respublikos sostinėje yra civilių aukų ir sunaikinimų. Taip būna. Ir gali būti dar blogiau“, – rašo „Telegram“ kanalas „Nikolajevskij Vaniok“.

15:35 val. Pranešama, kad Belgorodo mieste buvo apgadinta daugiau nei 40 pastatų ir 60 transporto priemonių, įskaitant keleivinius autobusus. Taip pat internete rašoma apie penkis, paskui septynis ar net 13 žuvusiųjų ir mažiausiai 44 sužeistuosius.

15:55. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija praneša, kad Belgorode žuvo devyni suaugusieji ir vienas vaikas, o 45 žmonės buvo sužeisti, tarp jų keturi vaikai.

Papildymas

„Tęsiasi Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgų priemonių kompleksas, kuris buvo Rusijos teroristinių raketų atakų prieš Ukrainos miestus pasekmė“, – UNIAN sakė šaltinis specialiosiose tarnybose.

„RBC-Ukraine“ praneša, kad Belgorodo civilinės infrastruktūros sunaikinimas yra neefektyvaus Rusijos oro gynybos darbo rezultatas.

Kaip rašo UP, remdamasi šaltiniu specialiosiose tarnybose, būtent dėl ​​Rusijos oro gynybos „neprofesionalių veiksmų ir planinės provokacijos“ raketų nuolaužos nukrito miesto centre.

 

„Ukrainos gynybos pajėgos praktikuoja daugybę veiksmų prieš taikinius, kurie yra kariniai taikiniai. Civilinės infrastruktūros sunaikinimas, kurį matome Belgorodo mieste, yra neprofesionalių Rusijos oro gynybos veiksmų, taip pat tyčinių ir planuotų provokacijų pasekmė“, – pažymėjo šaltinis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(5)
(130)

Komentarai ()

Susijusios žymos: