Karšta žinia! Ukraina numušė rusų akis danguje A-50  (1)

Vėlų sekmadienio vakarą internete pasirodė informacija apie Azovo jūroje galimai numuštą rusų „Beriev A-50“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-14 Karšta žinia! Ukraina numušė rusų akis danguje A-50  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėlų sekmadienio naktį pasirodė stebinanti informacija iš Krymo. Visų pirma, paskelbta, kad nelegalus Krymo tiltas uždarytas. Priežastys nebuvo skelbiamos, bet tai net nėra neįprasta - tiltas uždaromas gana dažnai, vos tik Ukrainoje pakyla lėktuvai galintys nešti sparnuotąsias raketas. Tačiau netrukus pasirodė ir daugiau informacijos.

Pranešama, kad virš Azovo jūros pradingo rusų ankstyvojo perspėjimo lėktuvas „Beriev A-50“. Tai, paprastai tariant, yra skraidanti radaro stotis, naudojama žvalgyti Ukrainos teritoriją į ją neįskrendant. Tai - didelis keturių variklių lėktuvas, kokių Rusija turi vos kelis (gal net mažiau nei 10). Tai - labai svarbus įrankis Rusijai, naudojamas organizuojant raketų atakas prieš Ukrainą, stebint orlaivių judėjimą Ukrainos oro gynybos teritorijoje.

Rusų šaltiniai praneša, kad A-50 buvo pažeistas ore, bet dar bandė grįžti į Krymą. Visgi, lėktuvas pranyko iš radarų kažkur Kerčės srityje. Tikėtina, kad jis nukrito į Azovo jūrą.

 

Dar daugiau - pranešama, kad numuštas ir Il-22M (Il-18 versija) - skraidanti vadavietė su keturiais varikliais, operacijų valdymo centras. Tai - dar vienas didelis laimikis, jei ši informacija pasitvirtins. Tokį lėktuvą per savo 2023-iųjų birželio 24-osios sukilimą buvo numušusi ir „Wagner“ grupė - tuomet žuvo visi 10 įgulos narių. Įgula yra kone brangesnė už patį lėktuvą.

Visa tai - labai nepatvirtinta informacija, bet apie tai kalba rusų šaltiniai.

Vėliau tai ukrainiečių žiniasklaidai patvirtino ir šaltiniai Ukrainos oro pajėgose:

 

Anksčiau buvo prognozuojama, kad A-50 bus pirmasis taikinys, kai tik Ukraina gaus F-16 naikintuvus, ginkluotus ilgo nuotolio raketomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(144)
(1)
(143)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: