[ŽT] „Jie metė amuniciją ir bėgo...“ Panika už Dniepro. Ždanovas skelbia, kas nutiko  ()

Ždanovas papasakojo, kas vyksta fronte.


Ukrainos kariuomenė turi pranašumą kairiajame Dniepro krante, teigia Olegas Ždanovas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Olegas Ždanovas „YouTube“ kanalo „Govorit velikij Lviv“ eteryje atsakė į klausimą, kokiomis kryptimis Ukrainos kariuomenė turi pranašumą.

„Šiai dienai turime fronto ruožų, kuriuose laikome paritetą. Pavyzdžiui, Vuhledaro kryptis. Beje, be Krochmalnės ir Avdijivkos, rusams pasisekė ir Urožainės srityje. Ten jie žengė į priekį, o mes praradome kelias pozicijas. Tačiau dėl stabilizavimo priemonių susigrąžinome visų pozicijų kontrolę“, – sakė karo ekspertas.

Jei kalbėtume apie kryptį, kur Ukrainai sekasi, tai kairysis Dniepro krantas, kur ukrainiečiai laiko gynybinį placdarmą ir pridaro rusams didelių nuostolių, sakė O. Ždanovas. Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininko, šiame fronto ruože net užfiksuotas atvejis, kai rusų kariškiai puolimo metu tiesiog metė nuo savęs amuniciją ir šaudė, kur papuolė, o tuomet bėgo atgal, kad tik išvengtų pozicijos šturmo ir liktų gyvi.

 

„Ir tai nepaisant to, kad kairiajame krante neturime sunkiosios ginkluotės, nes negalime jos ten transportuoti“, – pabrėžė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(1)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: