„Pagal visus požymius, tai buvo teisėtas taikinys.“ Rusija tiesiog ūžia  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėjo visas teises virš Belgorodo srities sunaikinti Rusijos karinį transporto lėktuvą Il-76.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-26 „Pagal visus požymius, tai buvo teisėtas taikinys.“ Rusija tiesiog ūžia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgorodo srityje sudužęs Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų lėktuvas Il-76 buvo 100% teisėtas ukrainiečių taikinys. Apie tai savo socialiniame tinkle „X“ parašė Rusijos žurnalistė Julija Latynina.

„Nekorektiška lyginti numuštą Il-76, kuriuo buvo gabenami ukrainiečių belaisviai, su MH17. Tai buvo kovos zona, Il-76 leidosi kariniame aerodrome, tai buvo karinis transporto lėktuvas, ne kartą matytas gabenantis raketas ir šahedus, zona buvo uždaryta civiliniams skrydžiams, kitaip tariant, pagal visus požymius tai buvo teisėtas taikinys“, – rašė rusų žurnalistė.

 

Jeigu pasitvirtins informacija, kad lėktuve tikrai buvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karo belaisviai, vadinasi, dėl jų žūties yra visiškai kalta ir atsakinga Maskva. Ir ne tik todėl, kad šį kruviną karą pradėjo Rusijos Federacija. Rusai tyčia susodino belaisvius į agresijoje dalyvaujantį karinį lėktuvą ir išsiuntė į Ukrainos oro gynybos naikinimo zoną. Šie žmonės, jei jie ten buvo, buvo padaryti taikiniais.

Latynina taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Il-76 telpa 250 keleivių, tai yra, net atsižvelgiant į 65 karo belaisvių buvimą lėktuve, ten galėjo būti ir krovinių, pavyzdžiui, raketų S-300.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(6)
(98)

Komentarai ()

Susijusios žymos: