„Kodėl?!“ Nukalė Ka-52. Rusai tiesiog išprotėjo  (1)

Kovalenko papasakojo apie lemtingą rusų klaidą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai taip skubėjo įvykdyti Putino įsakymą šturmuoti Avdijivką, kad per daug rizikavo brangia įranga.

Ukrainos kariškiai netoli Avdijivkos numušė rusų atakos sraigtasparnį Ka-52. Tai pranešė karo ekspertas Oleksandras Kovalenko, atkreipdamas dėmesį ir į gerąjį, ir į blogąjį naujienos niuansą.

„Mano požiūriu, naujiena yra pozityvi pagal daugelį rodiklių. Šių sraigtasparnių vis mažiau ir mažiau tarnauja Rusijos pajėgoms, o jų gamyba – tai ne T-62, kuris bus išimtas iš konservavimo, ir, pasakysiu taip, net ne T-90, kuris bus kniedijamas „Uralzavode“. Tačiau yra šaukšto deguto formato niuansas. Sraigtasparnis buvo numuštas naudojant MANPADS (nešiojama oro gynybos sistema – red.). Optimaliai kovos nuotolio sąlygomis tai yra 3-4 km, taigi Ka-52 skrido taip arti kovos nuotolio linijos, kad buvo numuštas su MANPADS? Kodėl? Tik todėl, kad jis buvo naudojamas kaip artilerijos kompensacija smūgiams NARais (nevaldomomis oro raketomis – red.)“, – pažymėjo jis.

Pirma mintis: rusams trūksta artilerijos sistemų Avdijivkos kryptimi ir jie pradėjo naudoti Ka-52 kaip oro artilerijos sistemą. Logiška, ir tai ne pirmas kartas, bet ne visai teisinga.

Anot jo, Rusijos kariuomenė visomis įmanomomis priemonėmis stengiasi kuo labiau paspartinti Avdijivkos užėmimą.

 

„Kaip tik prieš 2 dienas rašiau apie tai, kad grupuotės „Jug“ vadovybei buvo iškelta užduotis užimti miestą per artimiausias 2 savaites. O dabar jie dideliais kiekiais meta sraigtasparnius kautynėms. Jiems nieko negaila, svarbiausia – suspėti iki Putino pranešimo Federaliniam susirinkimui. Apskritai šis epizodas labai pozityvus, kalbant apie techninio komponento nuostolius, bet ne kalbant apie Rusijos pajėgų vadovybės tendenciją „paaukoti bet ką“. Jie mes viską dėl situacinių-lokalių rezultatų“, – rašo Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(232)
(4)
(228)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: