Įspūdinga „Apple“ sėkmė: ketvirčio pajamos muša rekordus  (31)

„Apple“ produkcijai ir jos vardui abejingų nėra - arba kompanija dievinama, arba keikiama. Kuri iš stovyklų yra teisi - sprendžia kiekvienas asmeniškai, tačiau kol kas gerbėjų stygiaus tikrai nejuntama. Tai ypač puikiai parodo kompanijos finansiniai rodikliai - ketvirtajame šių finansinių metų ketvirtyje bendrovės „Apple“ pajamos ir grynasis pelnas buvo rekordiškai dideli.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per tris mėnesius Stivo Džobso vadovaujama kompanija gavo 20,34 milijardo dolerių pelną. Tai 67% daugiau, nei praėjusių finansinių metų paskutiniame ketvirtyje, kada kompanija uždirbo 12,21 milijardo dolerių.

Grynasis pelnas padidėjo 70%, nuo 2,5 milijardo iki 4,64 milijardo dolerių. Taip pat per metus pabrango bendrovės akcijos. Dabar viena akcija kainuoja 4,64 dolerio, o prieš metus jos kaina siekė 2,77 dolerio.

Per ketvirtį „Apple“ pardavė 3,89 milijonus „Mac“ kompiuterių, tai 27% daugiau už praėjusių metų rodiklius. „iPhone“ išmaniųjų telefonų pardavimai šoktelėjo 91% – iki 14,1 milijono vienetų. „iPod“ grotuvų ir „iPad“ planšetinių kompiuterių pardavimai siekė atitinkamai 9,05 ir 4,19 milijono vienetų.

„Apple“ vadovas paprastai nelinkęs komentuoti finansinių ataskaitų, tačiau šį kartą jis pabrėžė, kad pagal ketvirčio pardavimus jo kompanijai pavyko aplenkti vieną iš pagrindinių konkurentų – bendrovę „Research In Motion“, kuri per ketvirtį realizavo 12,1 milijono įrenginių. Be to, Stivas Džobsas pridūrė, jog šių kalendorinių metų pabaigai „Apple“ turi „dar kelias staigmenas“.

Per paskutinius finansinius metus „Apple“ gavo 65,2 milijardo dolerių pajamų ir 14 milijardų pelno. Praėjusiais finansiniais metais šie skaičiai siekė 42,9 ir 8,2 milijardo dolerių.

Įdomu tai, jog kompanijos pardavimams visiškai nepakenkė „iPhone“ skandalai dėl prastos ryšio kokybės, ne pačias naujausias technologijas turintis „iPad“ ar po truputį rinką prarandantys „iPod“ grotuvai. Net ir atrodo tokie "savižudiški" sprendimai atsisakyti populiarių ir paplitusių standartų, kaip flash neturi jokios įtakos kompanijos veiklai. Priešingai - „Apple“ gaminiai tampa labai pelninga kontrabandos preke. Tad kame slypi „Apple“ fenomenas?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (31)