Šiaurės Korėjoje pradėta masinė mobiliųjų telefonų gamyba (Video)  (12)

Korėjos Liaudies Demokratinėje Respublikoje (KLDR), kuri dažnai vadinama tiesiog Šiaurės Korėja, pradėta masinė 3G tinklo mobiliųjų telefonų gamyba. Manoma, kad per pastaruosius metus mobilaus ryšio vartotojų skaičius šalyje išaugo keturgubai, o dabar vietinis „Koryolink“ tinklas vienija apie 185 tūkst. abonentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek anksčiau Kairo bendrovė „Orascom Telecom Holding“ buvo skelbusi, kad jos mobiliųjų telefonų verslas komunistinėje Azijos valstybėje vystosi labai sparčiai. Per pastaruosius metus bendrovės abonentų skaičius padidėjo keturis kartus. Tiesa, mobiliuoju ryšiu besinaudojančių žmonių skaičiaus didėjimas visiškai nereiškia, kad Š.Korėjoje neribojama prieiga prie informacijos. Cenzūra taip pat kruopščiai filtruoja už šalies ribų patenkančią informaciją. Mobilaus ryšio aparatų gamybą vykdo bendrovė „Checom Technology“. Bendrovės atstovai teigia, kad kasdien ji išleidžia šimtus daugiafunkcinių mobiliųjų telefonų. „Checom Technology“, bendradarbiaudama su vietos telekomunikacinių paslaugų bendrove „Koryolink“, pareiškė, kad šalyje populiari video telefonija, ypač jaunimo gretose. Šalyje egzistuoja kelių šimtų bazinių stočių tinklas, užtikrinantis mobilųjį ryšį. Tiesa, kituose šaltiniuose teigiama, kad prieinamiausias 3G ryšys veikia tik sostinėje Pchenjane ir keletoje didžiausių šalies miestų. Pirmą kartą mobilusis ryšys Šiaurės Korėjoje atsirado 2002 metų lapkritį. Po metų mobiliuosius telefonus buvo įsigiję jau apie 20 tūkst. šalies gyventojų. 2004 balandį mobilaus ryšio paslaugos šalyje buvo nutrauktos. Valdžia baiminosi, kad mobilųjį ryšį naudos režimo priešininkai. 2008 metais požiūris į mobilųjį ryšį šalyje vėl pasikeitė – atsirado 2G ryšys. Prisijungimo mokestis pirmaisiais 2G mobiliojo ryšio paslaugų teikimo mėnesiais kainavo beveik 1 tūkst. JAV dolerių. 2G tinklas vadinasi SUN NET. Tačiau, laikui bėgant, kainos šiame tinkle krito, o 2009 m. atsiradus 3G ryšiui, SUN NET SIM kortelę buvo įsigyti galima vos už 30 eurų. Tiesa, ryšio kokybė nepagerėjo: norint paskambinti iš patalpos, tenka prieiti prie lango ar net išeiti į gatvę. Ryšio dažnai nebūna. Dabar SUN NET ryšys Š.Korėjoje skirtas tik užsieniečiams. Tiesa, juo galima skambinti ne tik į užsienį, bet ir SUN NET bei „Koryolink“ abonentams. Abonentinio mokesčio nėra, minutė pokalbio kainuoja 30 eurocentų. SUN SET tinklo numeriai yra tokie: +850 193 801 ***** (tik tarptautiniams skambučiams).

Po metų sostinėje Pchenjane egiptiečių bendrovė „Orascom“ įrengė 3G tinklą, pavadinimu „Koryolink“. Istorija su 3G ryšiu Š.Korėjoje kiek kitokia. Paslaugos poreikis pasirodė esąs milžiniškas. Kaip žinia, naudotis šio tipo mobiliuoju ryšiu, reikia specialių telefonų. Pirmiausiai į Š.Korėją buvo atvežta didelis kiekis kinietiškų Huawei telefonų. Prisijungimo mokestis prie 3G tinklo kainavo 100 eurų, pats pigiausias telefonas – 110 eurų. Kaip pasikeitė kainos į rinką atėjus egiptiečiams, duomenų nėra.

„Koryolink“ tinkle numeriai 2010 m. sausio mėnesio duomenimis, buvo tokie: +850 191 250 ***** (tik tarptautiniai skambučiai), o vietiniams pokalbiams - +850 191 260 *****. Ryšio kokybė „Koryolink“ – kur kas geresnė nei SUN NET, o ryšio zona apima ne tik Pchenjaną, bet ir keletą kitų didžiųjų šalies miestų.


(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)