Pirmasis „Apple“ kompiuteris nupirktas už 133 tūkstančių svarų  (8)

Leidinys The Wall Street Journal rašo, kad Christies‘s aukcione italų kilmės verslininkas už 1976 metais pasirodžiusį kompiuterį „Apple-1“ sumokėjo net 133 tūkstančius svarų ir tai gali būti brangiausias bet kada nupirktas asmeninis kompiuteris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kažkada vos 666 JAV dolerius ir 66 centus kainavęs „Apple-1“ pasižymėjo 8k darbinės atminties kiekiu ir 8 bitų 6502 1MHz dažnio mikroprocesoriumi. Aukcione parduotas kompiuteris nebuvo visas, o parduota tik tai, kas išsaugota – pagrindinė plokštė, klaviatūra, mikroprocesorius, instrukcijos, mokėjimo kvitai ir originalioji jo pakuotė.

Italų verslininkas, kuris yra nežinomas, sakėsi esąs labai laimingas pirkiniu ir šį daiktą padovanosiąs savo broliui, kuris domisi ypač senais asmeniniais ir serveriniais kompiuteriais. Aukcione dalyvavo ir Styvas Wozniakas, vienas iš Apple įkūrėjų, kuris teigė, jog „Apple-1“ net nėra patentuotas, o panašius kompiuterius galėjo susirinkti bet kas, kas tą sugebėjo padaryti.

Galime priminti, kad „Apple-1“ asmeniniu kompiuteriu prekiauta nebuvo ilgai. Jis pasirodė 1976 metais, o po metų jo gamyba nutraukta. Jį 1977 metais pakeitė „Apple II“ asmeninis kompiuteris, kuris sukėlė proveržį asmeninių kompiuterių rinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)