Atidedamas „Google Music“ paleidimas  (2)

Neatmetama, kad „Google“ muzikinis servisas bus paleistas ne gruodį, kaip buvo planuojama ankščiau, o tik kitų metų pavasarį, rašo „New York Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paleidimas greičiausiai bus atidėtas dėl to, kad „Google“ nepavyksta susitarti su garso įrašų kompanijomis. Nepasitikėjimą joms kelią „Google Music“ koncepcija.

Pagal „Google“ sumanymą paslaugos naudotojai galės tiek klausytis muzikos, tiek pirkti ją interneto parduotuvėje ir atsisiųsti į savo kompiuterį. Be to, už tam tikrą mokestį visą savo muziką bus galima saugoti interneto saugykloje, prieigą prie kurio galima iš bet kurio prie interneto prijungto kompiuterio.

Paskutinis punktas labiausiai jaudina muzikos įrašų bendroves – jos neatmeta galimybės, kad vartotojai galės saugoti „debesyje“ ne tik įsigytus kūrinius, tačiau ir nelegalią muziką.

Be to, dar nėra visai aišku, kaip naujame servise bus parduodama reklama, o taip pat kokį atlygį gaus atlikėjai. Visi šie faktoriai kelia garso įrašų kompanijų nepasitikėjimą „Google“ projektu, todėl jos ir neskuba pasirašyti susitarimo.

Apie „Google“ ketinimus paleisti muzikinį servisą paaiškėjo vasaros pradžioje. Tada buvo skelbiama, kad projekto paleidimas numatomas rudenį. Rugsėjį pasirodė pranešimai, kad „Google Music“ pradės veikti nuo Kalėdų. Pažymima, kad dar yra „nedidelė galimybė“, jog „Google“ spės susitarti iki šio termino, tačiau greičiausiai naujas servisas pradės veikti kitų metų kovą-balandį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: