Kanadiečiai – didžiausi interneto naudotojai pasaulyje  (0)

Kanadiečiai praleidžia daugiau laiko naršydami internete ir naudodamiesi socialiniais tinklais, tarp jų „Facebook“ ir „YouTube“, nei kitų pasaulio šalių piliečiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vertinimų kompanija „comScore“ nustatė, kad Kanadoje yra labiausiai išplėtotas interneto prieigos tinklas, o 68 proc. kanadiečių reguliariai naršo internete. Tą daro 62 proc. prancūzų ir britų. Nedaug nuo jų atsilieka vokiečiai (60 proc.) ir amerikiečiai (59 proc.).

Vieni didžiausių „stabdžių“ yra italai, kurių tik 36 proc. naudojasi internetu.

Prie interneto pripratę kanadiečiai dabar praleidžia vidutiniškai 42 valandas per mėnesį naršydami internete, 2009-aisiais šis rodiklis siekė 40 val. Taip pat per mėnesį jie peržiūri vidutiniškai 147 vaizdo klipus svetainėje „YouTube“ ir kitose internetinėse vaizdo talpyklose.

Negana to, apie 17 milijonų kanadiečių, o tai yra 51 proc. populiacijos, yra registruoti „Facebook“ nariai. Kanadoje taip pat plačiai naudojamasi „Twitter“,kanadiečių naršymas šiame tinkle sudaro 5 proc. pasaulinio „Twitter“ naršytojų srauto.

Nepaisant kanadiečių įjunkimo į internetą, jie vis dar atsilieka nuo amerikiečių vadinamosios „protingos televizijos“ srityje. „Netflix“ tik neseniai įžengė į Kanados rinką, o „Google TV“ ir „Apple TV“ dar tik mąsto apie tokius žingsnius.

Toks vėlavimas vyksta nemaža dalimi dėl šalyje vykstančių televizijos priežiūros tarnybų debatų dėl interneto reguliavimo, kadangi didieji vietos kabelių ir telefoninių linijų operatoriai superka didžiąsias televizijas. Taip siekiama kuo greičiau suformuoti savo transliacijos platformas, kol į rinką neįžengė didieji amerikiečių skaitmeninės televizijos gigantai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)