„Chrome“ naršyklėje atsisakoma populiaraus H.264 vaizdo standarto  (28)

Siekdama skatinti „atviras inovacijas“, interneto bendrovė „Google“ būsimosiose savo naršyklės „Chrome“ versijose nebenaudos šiuo metu vieno populiariausių H.264 vaizdo glaudinimo standartų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietoje H.264 „Google“ skatins atviruosius „WebM“ ir „Theora“ vaizdo standardus, „Chrome“ tinklaraštyje praneša bendrovė. H.264 vaizdo standartą remia tokios bendrovės kaip „Microsoft“ bei „Apple“, jį ir palaiko daugelis elektronikos prietaisų bei grotuvų gamintojų. Tačiau šis standartas yra užpatentuotas ir jo naudojimo licencijos kainuoja.

Populiarėjant „Chrome“ naršyklei, tokie sprendimai tampa vis reikšmingesni internetui. Visgi apie taip pat uždaros „Adobe Flash“ platformos palaikymo nutraukimą „Google“ nepraneša. „Flash“ savo ruožtu nepalaiko populiarūs „Apple“ prietaisai.

Glaudinimo technologijos yra skirtos suspausti bei iškoduoti vaizdo ir garso bylas, sumažinti jų dydį kartu išlaikant kuo didesnę turinio kokybę. Pati „Google“ pripažįsta, kad H.264 standartas yra technologiškai vykęs, tačiau bendrovė teigia norinti remti atvirąsias technologijas, ypač internetui pamažu pereinant prie penktosios HTML žymėjimo kalbos versijos (HTML5).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)