AMD siūlys Ontario procesorius planšetams  (0)

Centrinių procesorių gamintojas AMD iš tiesų žada žengti į mobilių įrenginių bei planšetinių kompiuterių rinkas. Praėjusį mėnesį kompanija pranešė, kad ruošia specialią dviejų branduolių Ontario C-50 APU versiją, kuri naudos ypač mažai energijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip žinia, AMD Ontario C-50 APU procesorius priklauso AMD Fusion šeimai, dirba 1GHz dažniu ir pasižymi procesoriaus luste integruota grafine posisteme. Įprastas šio procesoriaus modelis naudoja 9W energijos, o tai yra per daug mobiliems įrenginiams. AMD teigia, kad jai pavyko energijos suvartojimą sumažinti iki 5W.

Nepaisant sumažėjusių energijos sąnaudų, naujasis AMD Ontario C-50 APU dirbs tuo pačiu 1GHz dažniu, kaip ir versija skirta AMD „Brazos“ platformai. Skiriasi tik kai kuriomis savybėmis, kurios yra naudojamos nešiojamuosiuose kompiuteriuose, tačiau nelabai reikalingos planšetiniuose.

Kaip pranešama, vienas iš pasikeitimų – paprastesnis atminties valdiklis. Jų, žinoma, yra ir daugiau, tačiau AMD juos kol kas nutyli. O tuo tarpu Acer jau planuoją plašetinį kompiuterį su Windows 7 operacine sistema, kurį varys Ontario C-50 APU procesorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)