Didžiausių PC gamintojų trejetas išlieka nepakitęs  (0)

Praėjusiųjų metų paskutinį ketvirtį kompanija "Hewlett-Packard" vėl pirmavo asmeninių kompiuterių pardavimuose ir sugebėjo išlaikyti reikšmingą atotrūkį prieš pagrindinius konkurentus. Kompanija "Dell" taip pat išliko antroje vietoje, o jos atotrūkis nuo trečiąją vietą užėmusios "Acer" šiek tiek padidėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso per paskutinį 2010 metų ketvirtį HP visame pasaulyje pardavė 18,0 milijonų kompiuterių, t.y. 2,1 milijonu daugiau nei ketvirčiu anksčiau. „Dell“ pardavimai išliko stabilūs ir sudarė 11,3 milijono vienetų, tuo tarpu „Acer“ pardavimai sumažėjo nuo 11,0 milijonų iki 9,5 milijono. Per visus metus HP pardavė 64,8 milijonus kompiuterių, „Dell“ – 43,8 milijono, o „Acer“ – 41,5 milijono.

„Kiek daugiau nei metus trukęs pardavimų nuosmukis buvo nusmukdęs „Dell“ į trečiają vietą, tačiau dabar, panašu, ši kompanija vėl atgavo savo pozicijas, iš antrosios vietos išstumdama „Acer“, teigia kompanijos IHS analitikas Metju Vilkinsas (said Matthew Wilkins). „Per trečiąjį 2009 metų ketvirtį „Acer“ buvo pakilusi į antrąją poziciją daugiausiai dėl stipriai vykdytų nešiojamųjų kompiuterių pardavimų ir bendro pobūdžio rinkos svyravimų. Tačiau šiuo metu asmeninių kompiuterių bumas silpsta, užleisdamas vietą augančiai konkurencijai iš planšetinių kompiuterių pusės, tad tai eliminavo buvusį „Acer“ proveržį“.

Iš viso pasaulyje per paskutinį metų ketvirtį buvo parduota 93,1 milijono kompiuterių, t.y. 5,7 % daugiau nei trečiuoju ketvirčiu (88,1 milijono) ir 4,7% daugiau lyginant su tuo pačiu 2009 metų ketvirčiu (88,9 milijono). Rinkos ekspertai prognozuoja, jog rinka jau netrukus peržengs 100 milijonų kompiuterių pardavimus per vieną metų ketvirtį.

Įdomu pažymėti, jog paskutiniojo 2010 metų ketvirčio pardavimų augimą daugiausiai lėmė stacionarių, o ne nešiojamų kompiuterių pardavimai. „Stacionarių kompiuterių pardavimus skatino stiprus poreikis iš verslo atstovų“, sako Vilkinsas. „Verslo klientų rinkos segmentas vis dar lenkia paprastų vartotojų rinką, kadangi kompanijos reguliariai atnaujina savo sistemas naujesniais, spartesniais ir efektyvesniais kompiuteriais“. Analitiko duomenimis, bendri visų praėjusių metų asmeninių kompiuterių pardavimai sudarė 345,4 milijono vienetų – 14,2% daugiau lyginant su 302,4 milijono 2009 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)