Būsimieji IT profesionalai karjera karjerą galės pradėti nuo mokyklos suolo  (0)

Šiandien Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija ir „Microsoft Lietuva“ pasirašė sutartį, kuria Lietuvos mokykloms bus suteikta teisė naudotis „DreamSpark“ programos ištekliais. Nuo šiol ne tik aukštosios, bet ir bendrojo lavinimo mokyklos galės nemokamai naudotis profesionalia programine įranga ir turės prieigą prie nuotolinių mokymo kursų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pedagogai ir moksleiviai galės savarankiškai kurti ugdymo proceso programas bei distanciniu būdu mokytis programų kūrimo, taip pat sistemų administravimo. „Pristatydami Lietuvos švietimo sistemai „DreamSpark“ programą  siekiame padėti Lietuvos mokykloms kelti kompetenciją informacinėse technologijose, - sakė „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas. – Svarbu, kad mokyklose kuriama programinė įranga būtų aktuali pedagogams bei mokiniams, todėl suteikiame visus reikalingus įrankius tokių programų kūrimui.“

Įsigaliojus naujajam susitarimui, mokyklos gaus prieigą prie  profesionalių programų ir jų dizaino kūrimo įrankių bei galės praktikuotis, kaip sukurtus produktus įkelti į serverius.  Pritrūkus žinių apie siūlomų programų galimybes, „DreamSpark“ vartotojai galės jų pasisemti iš aukščiausio lygio e-mokymo sistemos „Microsoft IT Academy“.

Programų kūrimo subtilybių mokysis virtualioje akademijoje

„Microsoft“ e-mokymosi sistema Lietuvos mokytojams ir mokiniams atvers galimybes naudotis profesionalų vedamomis pamokomis, vadovėliais ir suteiks prieigą prie profesionalių akademinių išteklių MSDNAA ir „TechNet“. Be to, naująją sutartį pasirašiusios Lietuvos mokyklos taip pat įgis „Microsoft IT Student Pass“ leidimą, pagal kurį mokiniai ir pedagogai elektroniniu būdu mokysis „Windows“ ir žiniatinklio programų kūrimo, duomenų bazių programavimo bei „Windows Server“ ir klientų sistemų administravimo.

Kūrybingi moksleiviai ar meninės pakraipos dalykų mokytojai taip pat galės efektyviai panaudoti „DreamSpark“ programos privalumus. „DreamSpark“ siūlo kūrybinį polėkį turintiems moksleiviams ar mokytojams „lankyti“ „.toolbox“ nuotolinius mokymo kursus dizaineriams, kurie kūrinius padės perkelti į virtualią erdvę.

„Džiaugiamės, kad bendradarbiavimas su „Microsoft“ tęsiasi, kad ši bendrovė įsipareigoja ir švietimo reikmėms, – per sutarties pasirašymą sakė Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. – Papildyta bendradarbiavimo sutartis ne tik leis įdiegti naujas technologijas, tai – ir stiprus postūmis kūrybiškumui ugdyti“. Įsitikinti, kad sukurtos programos ir dizainas veikia tinkamai, vartotojai galės išbandydami savo kūrinius virtualiose laboratorijose, įdiegtose kiekviename „DreamSpark“ įrankyje.

Nuo programinio kodo iki produkto serveryje  su aukščiausios kokybės programine įranga

Programos „DreamSpark“ suteikiami profesionalūs įrankiai leis mokykloms kurti programas „nuo A iki Z“. Sistemos ištekliai leidžia naudotis tiek programinio kodo rašymo programomis, tiek jų apipavidalinimo įrankiais, ir leidžia net sukurti serverį, kuriame sukurtos programos bus patalpintos. Profesionalūs programinės įrangos kūrimo įrankiai tokie, kaip „Visual Studio 2010 Professional“, „Express Studio 4 Ultimate“ bei „Windows Server 2008 R2 Standard“ užtikrina, kad kuriamos programos atitiktų aukščiausius standartus ir būtų suderinamos su didžiąja dauguma sistemų.

Kovo 9 d. pasirašytas susitarimas tapo Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijos ir „Microsoft Lietuva“ programos „Partneriai mokyme“ dalimi. Susitarimas galios visą programos galiojimo laiką ir juo galės naudotis visos Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: