Nokia suteiktas dizaino patentas planšetiniam kompiuteriui  (6)

Šių metų vasario mėnesį interneto platybėse buvo paviešintos nežinomo „Nokia“ planšetinio kompiuterio veikiančio „MeeGo“ platformos pagrindu nuotraukos. Visgi, tada visos kalbos ir naujienos tuo ir baigėsi, tačiau dabar aiškėja šiek tiek detalių, kad galbūt anksčiau aptarto prototipo nuotrauka yra iš tiesų tikra, nes Jungtinių Amerikos Valstijų patentų ir prekės ženklų tarnyba (USPTO) patvirtino suteikusi „Nokia“ kompanijai planšetinio kompiuterio dizaino patentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša Slashgear.com, patento prašymas buvo paduotas dar 2010 metų gegužės mėnesį, o prietaisas turėtų būti labai panašus į „Nokia N8“ išmanųjį telefoną, tačiau žymiai didesnis. Atsižvelgiant į tai, kad patento prašymas buvo pateiktas dar pernai, galima manyti, kad planšetiniame kompiuteryje bus naudojama „MeeGo“ operacinė sistema, kadangi tuo metu „Nokia“ aktyviai dirbo kurdama šią platformą, o jos tobulinimas vis dar tebevyksta.

Apžvalgininkų manymu, planšetinis kompiuteris, sprendžiant iš brėžinių, turėtų turėti 9 arba 10 colių ekraną, 3,5 mm ausinių ir galbūt HDMI jungtį. Visgi, džiūgauti taip pat neverta, nes po „Nokia“ ir „Microsoft“ partnerystės sudarymo, kompanijoje įvyko daug pasikeitimų, todėl galimas daiktas, kad šis planšetinis kompiuteris taip ir neišvys dienos šviesos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)