Pasivaikščiojimas virš prarajos perregimu taku  (6)

Kanadoje statomas takas lankytojams, vingiu išlinkstantis virš kelių šimtų metrų aukščio skardžio. Jis konstruojamas iš perregimos medžiagos, kad atsivertų po kojomis esančios erdvės vaizdai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarinėje Albertos provincijoje jau statomą taką, pavadinimu „Discovery Walk“ („Atradimų takas“) planuojama pabaigti iki metų galo. Statinį suprojektavo „Sturgess Architecture“ architektai, rašo „ArchDaily“. Vingiu virš skardžio išsišovusi apžvalgos aikštelė (kurios tolimiausias taškas nuo atraminės uolos yra už 35 m) yra ilgesnio, prie kalno prisišliejusio ir su aplinka susiliejančio tako dalis. Jo lankytojai gali apžvelgti Sunwaptos slėnyje glūdinčius ledynus. „ArchDaily“ rašo, jog naujas takas įsilieja į peizažą ir suteikia galimybes pajusti gamtą retai įmanomu būdu. Projektuodami statinį, architektai ieškojo sprendimo, kuris lankytojams paliktų didžiausią įspūdį, tad kybojimo iliuzijai imituoti projekto autoriai pasirinko perregimą medžiagą – stiklą. Pasivaikščiojimo virš prarajos įspūdį dar labiau sustiprina tai, jog stiklo takas vinguriuoja skardžio pakraščiais. Vingiuota tako trajektorija architektams leido išnaudoti lynų sistemą – tokiu būdu tako atramos matomos labai minimaliai, o toks efektas taip pat sustiprina kybojimo įspūdį.

Rūdžių spalvos plieno konstrukcijos buvo pasirinktos siekiant, jog statinys ne išsiskirtų iš kraštovaizdžio, o į jį įsilietų. Be to, iš šios medžiagos pagaminti objektai pasižymi ilgaamžiškumu, reikalauja nedaug specialios priežiūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)