Senas tiltas Italijoje virs įspūdinga jėgaine  (12)

Italų architektai pasiūlė naują tilto koncepciją: po rekonstrukcijos senas tiltas funkcionuotų ne tik kaip transporto magistralė, bet ir kaip saulės bei vėjo energijos jėgainė bei turistų traukos objektas. Idėjos autoriai tikina, kad toks tiltas per metus pagamintų 40 mln. kilovatvalandžių elektros energijos – tokio kiekio pakaktų 15 tūkst. namų ūkių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projektas „Saulės vėjas“ („Solar Wind“) išnaudot erdvę po vieno iš Pietinės Italijos tiltu – joje bus sumontuoti 26 vėjo turbinos. Projekto autoriai Frančeskas Kolarozi (Francesco Colarossi), Džiovana Saracino (Giovana Saracino) ir Luiza Saracino (Luisa Saracino) teigia, kad šios turbinos per metus pagamintų 36 mln. kilovatvalandžių elektros energijos.

Architektų grupė projektą kūrė konkursui, kurio dalyviai buvo kviečiami sukurti rekonstrukcijos projektą vienam iš senų Kalabrijos regiono tiltų. Jį nugriauti būtų kainavę 55 mln. JAV dolerių, tad vietos valdžia nusprendė skelbti tilto rekonstrukcijos konkursą, kuriame „Solar Wind“ projektas užėmė antrąją vietą. (Su kitais konkurso projektais-prizininkais galite susipažinti čia).

Papildomus 11,2 mln. kilovatvalandžių elektros energijos gamins saulės šviesos elementai. Projekto autoriai teigia, kad šitaip modernizuotas senasis tiltas virstų įspūdingu moderniu parku, nuo kurio atsiveria kerintis Italijos pietinės pakrantės kraštovaizdis.

Keliautojai galėtų ne tik pasigrožėti įspūdingais reginiais, bet ir kelio prieigose įrengtose krautuvėlėse įsigyti šviežių daržovių, išaugintų šalia tilto pastatytuose novatoriškuose saulės energijos šiltnamiuose.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (12)