Į ką gali pavirsti nenaudojamas tiltas?  (7)

Pietinė Redžio Kalabrijos provincija Italijoje (Reggio Calabria) gali greitai turėti neįtikėtinai puošnų ir inovatyvų turizmo traukos centrą. Šios provincijos valdžia surengė tarptautinį konkursą ir sulaukė gausybės idėjų kaip atgaivinti ir kaip pritaikyti nebenaudojamą seną autostrados A3 tiltą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geriausiu atveju senolis tiltas virs Parco Solare Sud kompleksu, o blogiausiu - apželdinta konstrukcija. Preliminarus tilto atnaujinimo biudžetas svyruoja tarp 38 ir 40 milijonų eurų.

Ši autostrados dalis ir ilgakojis jos tiltas buvo pastatyti tarp 1960-1970 metų. Prieš penkiasdešimt metų tai buvo drąsus ir įspūdingas inžinerinis statinys. Tačiau netoliese pastačius naują, platesnę, modernesnę autostradą senoji tapo nebereikalinga.

Visus šiuos metus vykęs tarptautinis konkursas buvo organizuojamas internete. Reikėjo atsiųsti kelias vizualizacijas ir idėjos aprašymą. Susidomėjimas įspūdingas - net 480 pasiūlymų iš 73 pasaulio šalių.

20 tūkstančių eurų pagrindinė premija atiteko pirmosios vietos laimėtojams - keturių prancūzų komandai. Jie pasiūlė vertikalios gyvenvietės koncepciją: tilto atramos virsta daugiaaukščio namo konstrukcija. Be to, čia siūloma panaudoti lietaus vandens energiją ir geotermijos sprendimus.

Antroji vieta ir 7,5 tūkstančių eurų premija atiteko italų komandai, pasiūliusiai įrengti hibridinę vėjo ir saulės energijos jėgainę, galinčią generuoti per metus iki 40 milijonų kWh. Tarp tilto atramų siūloma sumontuoti vėjo generatorių mentes, o ant tilto važiuojamosios dalies pakloti taip vadinamą saulės kelio dangą.

Trečioji vieta ir 2,5 tūkstančio eurų premija atiteko Kolumbijos architektams, kurie pasiūlė ant senojo tilto konstrukcijų pastatyti pasaulinio lygio žaliosios energetikos mokslinį centrą, kur rinktųsi žaliosios energetikos protai iš visų pasaulio kampelių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonaujienos.lt
Ekonaujienos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)