Vėjo turbinos gali tiekti energiją namų ūkiams  (17)

Kiekvieną dieną auganti energijos kaina privertė dizainerius susikoncentruoti ties sistemomis, kurios padėtų namų šeimininkams generuoti atsinaujinančią energiją ir taip sumažinti sąskaitas už elektrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pramonės dizaineris Liao-Hsun Chen ir Wen-Chih Chang pristatė vėjo generavimo sistemos koncepciją, pavadintą „Wind Cube“ (liet. k. „Vėjo kubas“). Ši sistema gali generuoti pakankamai energijos, kad leistų namų ūkiams atsijungti nuo elektros tiekimo tinklų. Konstrukcija yra pagaminta iš menčių, generatoriaus, sustumiamo stiebo, elektros kištukų ir jungiklio. Vos tik sumontuota ši vėjo turbina gali pradėti gaminti elektros energiją namų ūkio poreikiams aprūpinti. Dizaineriai paskaičiavo, kad kiekvienas „Vėjo kubas“ pajėgs sugeneruoti 21.6 KWh elektros energijos, o 15 tokių sistemų, dirbančių kartu, galėtų pagaminti visą reikiamą elektros energijos kiekį vienos įprastos šeimos poreikiams patenkinti.

„Vėjo kubai“ montuojami ant išorinės namo sienos tik trimis varžtais, o paspaudus vieną jungiklį įjungiama visa sistema. Sudėtinė „Vėjo kubų“ sistema, sudaryta iš bent keleto vienetų, ne tik generuoja daugiau energijos, bet ir sustiprina visą sistemos instaliaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(13)
(0)
(12)

Komentarai (17)