Pristatyta idėja, kaip gatvės žibintai galėtų smogą paversti į biologinį kurą  (15)

Gerokai padidėjęs transporto priemonių skaičius bei pramonės šakos, teršiančios orą ir sukeliančios smogą, kelia susirūpinimą dėl neigiamo poveikio aplinkai ir žmonių, gyvenančių tokiose miestų teritorijose, sveikatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spręsti problemai siūloma įvairių idėjų, vieną kurių pristatė Vengrijos dizaineris Peteris Horvatas (Peter Horvath), pateikęs – „Biolamp“ („Biožibintas“) projektą. Ši lempa paverčia anglies dioksidą į kurą, iš kurio taip pat gaminama energija gatvių žibintams. Pasak dizainerio, visas procesas užtikrina švarų orą ir sveiką aplinką miesto gyventojams.

„Biožibintas“ susideda iš skysčio – dumblių, sumaišytų su vandeniu, kuris paverčia CO2 į O2. Ekologinę pusiausvyrą palaikantis gatvės žibintas taip pat turi sumontuotą pompą, susiurbiančią smogą iš viršaus, ir papildomai cirkuliuojančią skystį spiralės sistemoje.

Dieną gatvės žibintas naudoja saulės šviesą, anglies dioksidą ir vandenį, kad dumbliai būtų transformuoti į biologinę masę, kuri gali būti paversta į kurą.

Kai tik dumblių skystis prisotinamas anglies dioksidu, biologinė masė teka požeminiais vamzdžiais į artimiausią pripildymo stotį ir ten paverčiama į biokurą, tiekiamą ekologiškiems automobiliams varyti. Ir tokiu pat grįžtamuoju būdu vėliau gatvės žibintai papildomi aktyviais dumbliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)