Londono gatvėse pasirodė pirmasis taksi su vandenilinio kuro elementais  (7)

Ruošiantis 2012 m. Londono Olimpinėms žaidynėms neatskiriama Didžiosios Britanijos sostinės įvaizdžio dalis – legendiniai juodieji taksi automobiliai („cabs“ – kebai) – ima „žaliuoti“. Ir visa ne todėl, kad atėjo pavasaris – bendrovės „Intelligent Energy“ sukurtas taksi automobilio modelis yra varomas vandenilinio kuro elementais ir ličio polimerų baterijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuro elementų ir baterijų derinys taksi automobiliui suteikia pakankamai galios Londono gatvėmis važinėti ištisą dieną. Be energijos papildymo toks taksi automobilis gali nuvažiuoti 400 km. Žinoma, automobilis nėra gatvių sprinteris ir nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėja tik per 14 sek. Tačiau britus ir šalies svečius miestų gatvėmis vėžinsiančio kebo maksimalus greitis (130 km/h) – gal net kiek ir per didelis.

Gaminant tokius automobilius siekiama dar iki 2012-ųjų metų Olimpinių žaidynių (kurios įvyks jau kitais metais) Londone suformuoti ekologiškų taksi automobilių parką.

Gal ir gerai. Jei jau konservatyvieji britai leido modifikuoti net ir tradicinius savo kebus, galbūt įmanoma sulaukti ir kitų su Olimpinėmis žaidynėmis vienaip ar kitaip susijusių pokyčių. Pavyzdžiui, kitokios Londono Olimpiados emblemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)