„YouTube“ pradėjo rodyti tiesiogines transliacijas internetu  (0)

Tiesiogines transliacijas nuo penktadienio gali žiūrėti visi lankytojai, tačiau jas rodyti kol kas gali tik išankstinius susitarimus turintys „patikimi partneriai“. Taigi paleisti tiesioginės transliacijos iš savo namų per „YouTube“ internautai kol kas negali.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svetainės atstovai nepranešė, kiek tiesioginių transliacijų numatoma rodyti, tačiau jau šiuo metu galima stebėti bent kelias tiesiogines transliacijas – sporto varžybas, safarį, interviu ir kt. Anksčiau „YouTube“ jau ne sykį tiesiogiai rodė populiarius koncertus, sporto varžybas ar interviu su žinomais žmonėmis, tačiau tai buvo pavieniai atvejai.

Penktadienį „YouTube“ pristatė specialų puslapį „YouTube Live“, kuriame galima rasti visas šiuo metu rodomas ir artimiausiu metu numatytas tiesiogines transliacijas. Būsimas transliacijas galima „užsiprenumeruoti“, tuomet įvykis įkeliamas į kalendorių o atėjus laikui vartotojas įspėjamas, kad transliacija prasideda. Taip pat vartotojai gali realiu laiku bendrauti komentarų skiltyje, kuri transliacijos metu tampa savotišku „čatu“.

„Šiandien mes taip pat pristatome gyvų transliacijų platformos „beta“ versiją, kuri palaipsniui bus siūloma svetainėje užsiregistravusiems vartotojams ir kompanijoms. Mūsų tikslas yra artimiausiais mėnesiais suteikti partneriams galimybę rodyti tiesiogines transliacijas savo kanale“, – rašoma oficialiame „YouTube“ tinklaraštyje. Tiesiogines transliacijas internetu jau siūlo tokios svetainės, kaip „uStream“, „Qik“ ar Justin.tv.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: