„Facebook“ už domeną Fb.com sumokėjo 8,5 mln. dolerių  (15)

Socialinis tinklas „Facebook“ už domeno adresą Fb.com sumokėjo 8,5 mln. dolerių – net 42 kartus daugiau, nei kompanija išleido už originalų socialinio tinklo adresą Facebook.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai, kad „Facebook“ nusipirko Fb.com, buvo paskelbta dar pernai lapkritį, tačiau sandorio suma tuomet nebuvo paviešinta, rašo Mashable.com. Tuo pačiu „Facebook“ pranešė išleidžianti atnaujintą žinučių sistemą, kuri vienoje vietoje rodys susirašinėjimus el. paštu, tiesioginiais pokalbiais (angl. chat), žinutes kitiems socialinio tinklo nariams bei SMS. Tuomet teigta, jog kiekvienas socialinio tinklo vartotojas gaus ir el. pašto adresą su galūne „@facebook.com“. Deja, prašymus „įjungti“ šią novatorišką susirašinėjimo sistemą išsiuntę vartotojai vis dar negali ja naudotis.

Ko gero, pagrindinė priežastis įsigyti Fb.com yra ta, kad anksčiau kompanijos darbuotojai naudojo el. paštą su galūne „@facebook.com“. Taigi įdiegus el. paštą visiems vartotojams, kompanijos darbuotojai naudos galūnę „@fb.com“.

Domeną Fb.com kompanija įsigijo iš JAV ūkininkų valdybos federacijos, kuri kaip pagrindinį domeną naudoja Fb.org. Pelno nesiekianti organizacija kasmetiniame susirinkime Atlantoje paskelbė, jog iš domeno pardavimo ji uždirbo 8,5 mln. dolerių, praneša „Reuters“.

Dar 2005 metais, kai socialinis tinklas buvo pasiekiamas adresu TheFacebook.com ir nusprendė atsisakyti žodelio „the“, už domeną Facebook.com kompanija sumokėjo 200 tūkst. dolerių. Taigi už Fb.com bendrovė sumokėjo 42,5 karto daugiau, nei už originalų savo svetainės domeną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)