Šiurpokas, užsakomas ir pigus robo-voras trepena šešiomis kojomis (Video)  (7)

Tai – KMR-M6, japonų gamintojo „Kondo Robot“ sukurtas arachnorobotas, kainuosiantis mažiau nei 900 JAV dolerių. Mechaninis nariuotakojis bėginėja it tikras voras, o sutikęs kliūtį pamojuoja koja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienoje jo kojoje yra tik po du valdymo mechanizmus: vienas – vertikaliam, kitas – horizontaliam valdymui. Tai sumažina roboto kaštus. Spyruoklių ir sujungimų sistema suteikia robo-vorui lankstumo. Jis sukurtas įveikinėti raižyto paviršiaus vietoves, nors ne mažiau įspūdingai atrodo ir jo žygiavimas ar  krypavimas ant lygaus paviršiaus.

Bendrovė „Kondo Robots“ pirkėjams siūlys įsigyti ne tik šių arachnorobotų, bet ir kojų ar kitų atsarginių dalių. Tad mėgstantys patys konstruoti robotus iš įsigytų detalių galės susikonstruoti ką panorėję arba pagal savo sumanymą patobulinti įsigytą robotą, kuo tik sugalvos – uodega ar galva (vaizdo kamerai), jutikliais, čiuptuvais ar žnyplėmis ir t.t.

Robotą sukūrusi bendrovė robo-voro pardavimus ketina pradėti gegužės pradžioje, o vienas toks nariuotakojis kainuos apie 880 JAV dolerių.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)