„Mozilla“ praneša, nuo kokių „Firefox“ papildinių naršyklė veikia lėčiausiai  (18)

Net ir po „Firefox 4“ išleidimo nenutilo kalbos apie naršyklės „lėtas apsukas“. Viena iš gana lėto veikimo teorijų yra tai, kad kalti įvairūs papildiniai ir naršyklės priedai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

To neneigia ir pati „Mozilla“ kompanija – nuo šiol detalią informaciją apie „Firefox“ darbą lėtinančius papildinius galėsime gauti tiesiai iš naršyklės gamintojų.

Tam yra sukurtas specialus puslapis „Addons performance“, kuriame aiškiai parodoma papildinių daroma žala naršyklės užsikrovimo ir veikimo greičiui.

„Mozilla“ žada šiuos duomenis nuolat stebėti ir atnaujinti, kad vartotojai galėtų spręsti, kokius papildinius įsidiegti ar pašalinti. Taip pat patariama pašalinti visus retai naudojamus priedus.

Įdomu, kokie gi priedai labiausiai apkrauna naršyklę? Kaip matome, pirmoje vietoje yra vertimus atliekantis papildinys „FoxLingo“, tačiau pagal rodiklius nuo jo neatsilieka ir populiarusis „Firebug“. Kita vertus, tinklalapių kūrėjams jis suteikia fantastiškas galimybes darbui su HTML, CSS ir JavaScript elementais, tad jie veikiausiai pasiruošę paaukoti šiek tiek naršyklės greičio.

Ironiška, bet vienas naršyklės darbą smarkiai lėtinančių papildinių yra „FastestFox“ – įrankis, skirtas naršymui pagreitinti...

www.skaitykit.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: SkaitykIT
SkaitykIT
(1)
(0)
(0)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: