Lietuvoje į karinius mokymus kvies daugiau jaunuolių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytenizs 2011-05-21 13:33
plex 2011-05-21 14:59
Muskietininx 2011-05-21 14:59
Blogiausia, kai visiškai neapsiskaitę ir neišsilavinę žmonės pradeda kišti savo nuomonę ir komentuoti dalykus, kurių visiškai nesupranta. Puikus pavyzdys - pirmasis komentaras. Ne gana to, kad niekam nėra įdomus jo "padėjimas", jis dar apie tai šneka garsiai. Sumąstė mat pasigirti: "Dėjau aš ant tų karinių mokymų...." Dėl tokių žmonių gailiuosi, kad nebėra šauktinių. Nieko nesupranta ir dar inkščia. Čia tokia naujoji karta, kuriai pagal amžių turėčiau priklausyti ir aš. Bet turbūt nepavyks. Nepriimtinas man tokių žmonių taikos įsivaizdavimas. Jokios telerancijos ir mąstymo. Kalba apie tai, kad turime atsisakyti ginklų, mylėti visus gyvunėlius, saugoti gamtą, bet patys nieko praktiškai nedaro. Pamatysi kur nors už kampo ir juokiasi, plyšta iš kitokios išvaizdos ar tuo labiau kitokios nuomonės žmogaus. Tokiems tiesiog šoka į akis: "Ką tu armijai pritari ??? Tu gal durnas ??? Tai gerai, eik, išsižudykit visi ten jūs" Štai jums ir taiki nuomonė. Dažnai tokių išgirst galima, kalbant būtent tokiomis temomis. Visada atsiranda koks "taikos nešėjas".
Analog 2011-05-21 15:12
kionig 2011-05-21 16:01
azotas 2011-05-21 17:11
Na geriau jau taika negu karas ar aš klystų ?, asmeniškai norėčiau, kad tuos politukus kurie trokšta karo tiesiog sukištų į vieną narvą ir tegul kariauja vienas su kitais, nes jiem gerai kai kiti žūsta, dėl jų sprendimų, o patis šiltai sėdi ir rėkia mes nepasiduosim!! Kas liečia karinius mokykus tai jaigu pakvies eisiu jai ne tai ne, bet savo noru tikrai ne. Aišku galima sakyt, kad tie karai gerai nes technologijos tobulėja, bet klausimas toks ar jos tiktais tobulėja kai mes vienas su kitais kariaujame ? Taip pat daug kas sakot jog kariuomėnė suteikia viriškumo, tvirtumo ir sveika nes tipo sportuoji, o logiškai nepagalvoja jog viska ką išvardinau įmanoma įgyt tik panorėjus net netarnaujant joje, mūsų atvėju blogai tik tiek, kad su kaimynais nelabai pasisekė todėl LT bando daryt viska, kad nepriklausytų nuo Rusijos, bet kaip matom nelabai išeina. Taip pat Lietuvos kariuomėnė yra kažkiek tai supuvus nes taiso lėktuvą už 6 milijonus kai naujas kainuoja 1,5 taip, kad ... Tarnaučiau tik dėl Lietuvos nors kariaut ir nenorių..sorry už klaidas
rimka 2011-05-21 17:26
O aš ėjau savo noru, ir man visai patiko tie baziniai apmokymai, buvo ką išmokti, nors ir visada laikau save a**jenu visažiniu. Dabar per kiekvienas pratybas vis kažką naujo ir įdomaus išmokstu. Jeigu taip karas, tai kad ir jauni, tik po bazinio ir kokių 10 pratybų kariai, tikruose karo veiksmuose, prieš visiškai žalius ginkluotus civilius, tik CS mačiusius, tai gal 1 su 10 ar netgi 1 su 20, tokiu santykiu būtų pranašesni. Jeigu biški rimčiau kalbant, tai kariuomenė žmones gelbėtų ne tik karo atveju, o tarkim ir kokių katastrofų ar kitų didesnių nelaimių atveju, tai pirmiausiai į pagalbą skubėtų būtent kariai.
Azaruto 2011-05-21 18:03
http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 11&l=2&p=1 manau gan gerai parodo straipsnis kodel lietuviai nenori eiti i kariuomine čia tiems kas tingi skaityti ištrauka iš straipsnio Deja, kuriantis Lietuvos valstybei, sovietmečiu susiklostęs požiūris į tarnybą kariuomenėje, kaip ir į studijas aukštojoje, niekur nedingo ir persikėlė į tarnybą bei studijas reglamentuojančius įstatymus. Studijos aukštojoje, kaip ir sovietmečiu, suvokiamos ne vien kaip žinių įgijimas, bet ir kaip galimybė išsisukti nuo karinės tarnybos, P.S .Su širdies problemom į kariuomenę neima ar dar yra vilčių ten patekti?
stewe 2011-05-21 18:54
Galbut as kazka per pamokas praleidau bet, kas mane privers eiti i kariuomene? As gi niekam nieko neskolingas ar nesu kazkokios sutarties pasirases, vienu zodziu nepagaunu kampo...
Azaruto 2011-05-21 19:09
Gan padori alga, įdomus darbas, nemokama kelionė į Afganistaną (jeigu pats norėsi), pensijos didesnės (jeigu neklystu) taip pat jeigu esi patriotas gali eiti ginti savo gimtinę (karo atveju) P.S. dar neatsakėt: su širdies problemom į kariuomenę neima ar dar yra man vilčių ten patekti?
vazzy 2011-05-21 19:16
galima butu suzinot kur uzsiregistruot ir kur vyksta tie mokymai, bei kiek laiko jie trunka, koks ju pobudis. tikrai noreciau sudalyvaut bent vienam, pamatyt kaip ten viskas atrodo, vyksta.
kionig 2011-05-21 19:31
Nepadarys tos prievolės, gali nesijaudinti. Nes neturės jie tik pinigų iš ko išmaitinti bedarbių kariuomenę, o kur dar ginklai, šaudmenis, apranga ir visa kita. Tik mobilizacijos atveju ims, bet aš tai neįsivaizduoju prieš ką mes turėtume kariauti. Žodžiu kas neturi ką veikti, galite eiti į tuos mokymus. Ir jei aš gerai įsivaizduoju tai ir mano bratkė kažką panašaus baigė, dar ir pinigų gavo. Bet nieko daugiau konkretaus nežinau - aš turiu savu reikalų
Vytautas 2011-05-21 19:32
Viskas priklauso nuo medicininės komisijos išvadų. Kitaip tariant, nuo pačios komisijos. Kai mes ėjom komisiją prieš gerą dešimtį metų, mūsų paklausė - ar į jėgerius ar į bendrą pulką? Jei į jėgerius, tuomet jau nuodugniai patikrina, jei į bendrą - tik paklausia ar niekuo nesiskundžia ir praleidžia. Tačiau jei problemos su širdimi rimtos, verčiau nerizikuoti - mokomųjų žygių metu gali tekti ir pabėgioti su visa ekipuote, ir pažygiuoti keliolika kilometrų - širdžiai tenka didelis krūvis ir tuomet jau nebus kur dingti.
mental1ty 2011-05-21 20:27
http://kariuomene.kam.lt/lt/kariuomenes ... s_368.html Bazinis kursas kiek pamenu apie 3 savaites.
immortallt 2011-05-21 20:54
Na teko zaisti dazasvydi man 21 buvo, brolis 16 ir jo klasioke pries tris pabaigusius tuos bazinius kursus. Ju strategija tiek lewa buvo, kad gavo i kaulus. Taigi po baziniu kursu, tikrai nesilygink 1x20 civiliu. O seip kariuomene turi buti tik samdoma. Vat samdomu kariu grupele yra tikrai 1x10-20 sauktiniu.
immortallt 2011-05-21 21:00
Pirma, juokina mane zmones, kurie prisijungia tik tam, kad parasyt 1 komentara. Antra, kai buvo sauktiniai, tai buvo kiekvieno piliecio (deja tik vyro) pareiga. Tos pareigos nesilaikymas gali krastutiniu atveju uztraukti pilietybes praradima, o seip administracine bauda ar baudziamoji byla. Trecia, savanoriams ir karo akademija kurie baigia ir atitarnauja atitinkama laika, visu tuo metu gauna nebloga alga, po tarnybos iseini i atsarga (kokiu berods 30 metu) ir gauni jau pensija. Tuo tarpu gali jau ir uzsiimti kuo nors kitu. O kadangi esi 15-inis pyplys ir nori parekti, tai eik su savo draugais ir nemastydamas pyzdavokis, nes panasu, tau tevyne ne kiek nera svarbi.
rimka 2011-05-21 21:13
jo, šitą pas savanorius, reikės susitvarkyti dokumentus, panašiai kaip teisėm, kad ne narkomanas pažymą, kad nesigydai dėl psichinių ligų, kad neteistas informaciją jie susiras patys, po to praeisi karo ligoninėje patikrinimus, ir pasirinksi kada patogiausias išvažiuoti ant 21 dienos pirmiesiems apmokymams. jie būna kokius 6 kart per metus, kai surenka grupeles. paskui ir po bazinio dar atsivers naujų galimybių tobulintis, bus galima ir kulkosvaidininkų kursus eiti, jeigu nebijai 12kg su savim paskui nešiotis ir granatsvaidžio ir dar kitokių.
Azaruto 2011-05-21 21:25
Kiek žinau tai man vožtuvas biški praleidžia šiaip nesiskundžiu tik kartais paskauda (jei tai galima pavadinti skausmu) ir tik tada kai nieko aktyvaus nedarau o žaidžiant futbolą širdies visai neskauda P.S. dėl kreivo stuburo ims? P.S.S. Mano mokykloje buvo kariuomenės pristatymas ir ten sakė apie tai kad galima kelias savaites pasimokyti ir po to tik kartais savaitgaliais į treniruotes atvykti ir už tai duoda atlyginimą, gali kas plačiau pakomentuoti?
rimka 2011-05-21 21:31
dažasvydis LOL radai ką palygint vien iš po bazinio dar nieko nebus, grįžus savo kuopoj išmoksti daugiausiai. kas yra 1su 10 tai kad civiliai labai daug situacijų nemokės elgtis, nei apie maskuotę, nei kaip judėti, nei apie šaulio pozicijas, net apie patį ginklą nieko neišmanys. puse jų nemokės šaudyt, ir kokie 9 iš 10 rimčiau užstrigus ginklui net nežinos ką su juo daryti jau net nekalbu apie taktiką organizuotumą ir discipliną. būtų chaosas, pradėtų netyčia vienas kitam į nugaras šaudyt, kiltų panika ir būtų išguldyti visi.
Crus 2011-05-21 21:40
deretu Lietuvos konstitucija pasiskaityt