Lietuvoje į karinius mokymus kvies daugiau jaunuolių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mygatukas 2011-05-22 18:30
Lyg ir taip, bet juk gali priešai ir nepažiūrėt į tą neutralumą.
immortallt 2011-05-22 19:02
Tarsi kokia Rusijai butu idomu ar Lietuva turi armija ar ne. Ta armija =0 palyginus su ju. Bet jie nepuls, nes: tai sugadins tarptautinius santykius su kitomis salimis, laimes nelabai daug ka teritorijos ar turto prasme, gali susilaukti atsako is NATO ir WTO. Taigi geriau glaudziau bendradarbiaukime su kitomis salimis ir uzsitikrinkime glaudu bendradarbiavima ir empatija.
Analog 2011-05-22 20:22
Kad tik ginančių būtų. O ginklų tikrai atsirastų, tiek G36, tiek tie patys irklai, ar net AKMai.
immortallt 2011-05-22 23:15
Analog, ir nuo ko ginsies ? Stintu puolanciu is Baltijos juros ? Kinu, nutarusiu pasiimti kolonija ir atsiuntusiu 5.000.000 kinu ? Tiesiog as nematau tikslo, kam svaistyti salies resursus. Baziniai kursai - velniai nemate, bet pvz. sauktiniai - nu tai beveik metams isimamas zmogus is darbo rinkos.
Analog 2011-05-22 23:36
Šauktinių jau kuris laikas nebėra. O tas pasakymas nuo ko ginsimės atrodo juokingas, tarpukarį irgi socdemai buvo tokią poziciją užėmė, net iki kariuomenės mažinimo buvo prieita. Lietuvai šiuo atžvilgiu geriausias pavyzdys Šveicarija, nors teko iš pačių šveicarų girdėti nusiskundimų, kad nepatinka ir pnš. ta tarnyba.
Arns 2011-05-22 23:54
priminti, kad tarpukario Lietuvos kariuomenė, gaudavusi iki 25% nuo BVP, nesugebėjo nė vieno šūvio iššauti, net ir be blogųjų socdemų pagalbos. O kuo Šveicarai kaip pvz? Gal imkim Š.Korėja kur karinis apmokymas net po darbo įvyksta, ir jie visados bus pasirengią kautis su priešu, net jei neturės ginklų? Kaip gerai kažkas yra pasakęs, kovoti reikia su galva, ir jos nekišti kur nereikia. Jei tu pasiryžęs su žarstekliu šokti prieš elitinius kareivius su automatais, prašom, bet nesitikėk kad atsiras daug tokių kvailių.
immortallt 2011-05-23 02:00
Sauktinius miniu, nes vis kas nors pradeda rekti, kad butina sugrazinti juos (ypac bobos politikes, siekiancios pensinininku reitingu). Nesuprantu, kaip tu sakai mes galime issilaikyti 2 savaites pries uzpuolika? Puolantis tikrai tures artilerija ir bombonesius - kaip tu nuo ju ginsies ? O gal siulai nurezti pensijas ir socialines ismokas kokiais 10% ir padidinti armijos finansavima iki 11% ? Na tada galesime nusipirkti viena priestankini pabukla ir 5-10 soviniu. Pasius 11 tanku - ir pralaimejom... Tiesiog nematau reikalo buti pasiruosus gintis nuo militaristines priesu atakos, jei nera sansu net atsilaikyti 2 savaites! Cia tas pats kas nuo 9m aukscio cunamio bangos kastuvu bandyt pylima susikasti apsaugot savo vieno auksto nama. Vienintele tinkama taktika - pasistatyti galinga atomine elektrine viduryje, ar kelias per visa sali ir palikti self-destruct, kuri puolimo atveju ijungtum ir istaskytum visa sali, taip neduodamas jokios naudos priesui bei pridarydamas nuostoliu jo kariuomenei. Visa kita - bergzdzias reikalas.
Azaruto 2011-05-23 06:56
didesnes nesamones nesu girdejes
mygatukas 2011-05-23 10:50
Visai ne nesąmonė. Įsivaizduojat kaip pasaulio bendruomenė gintų šalį, kurios užpuolimas reikštų kokių trijų megaatominių sprogimą vidury Europos.
immortallt 2011-05-23 11:23
Nu bet tada niekas nepultu, nes nelieka "Incentive" pulti. Ir geriau pasakyk, kaip kitaip apsigintum 2 savaites jei mus pultu ? Uzvanosim liezuviais, kokie jie blogi ? O gal Kubiliu kaltinsim ?
mygatukas 2011-05-23 19:01
Apmėtysim kepurėm
Muskietininx 2011-05-23 19:53
Jūs čia šiaip žaidžiat ir aiškinatės kaip Lietuvai reikėtų apsigint ? Juk netikit, kad apskirtai reiktų nuo ko nors gintis. Kariuomenė - reikalinga. Bet šiais laikais ne tam, kad apgintų nuo puolančio priešo, bent jau ne Europoje, o tuo labiau jau vakarietiškos kultūos prismirdusioje šalyje. Esam unikalūs. Smirdim, kaip sovietai ir lendam į vakarus, o tie vakarai plinta jau visame pasaulyje. Kur bepažvelgsi, kur pirštu dursi, ten pataikysi į žmogų sėdintį prie kompo ir ką nors kur nors komentuojantį, ar spaudanti "like" mygtuką. Visas pasaulis paveiktsa globalizacijos, esam visi susieti ir kaip vaikai verkiam dėl nelaimių įvykusių kitoje pasaulio pusėję. Japonija, Indonezija, koks nors uraganas JAV ar Libijos konfliktas. Atviram karui, kai žmonės kaip kvailiai pjaudavosi tarpusavyje nebėra sąlygų. Meilė ir tarpusavio palaikymas stipriai įsirėžęs į žmonių galvas. Visi siekiam taikos, dainuojam dainas, užsipuolam karius nuolat apšaukdami, kad jie sukelią karą. Nejuokinkit karai vyksta ne dėl karių, o dėl žmonių, kurie jais manipuliuoja. Juk žaidžiant šachmatininkais niekad nekaltinam pėstininko, arklio ar bokšto, kad jis atliko rezultatyvų ėjimą. Mes juk užsipuolam savo oponentą, valdantį visus karius. Tik skirtumas tas, kad žmogus gali rinktis kuo būti. Jis apskirtai gali net nežaisti, bet kažkas vis tiek žais, o tas žaidimas gali paliesti visus. Žiūrėk koks "šachas" gali būti jau lemiamas ne vienam žmogui, o visai tautai. Ir ne tik savo tautai. Tokį šachą mes jau patyrėm. Išlikom, susitvarkėm kaip galėjom. Pasisekė, kad išvengėm mato. Turbūt todėl dabar čia sėdim ir kalbam apie Lietuvos kariuomenės naudą ir jos galimybes apsiginti. Bet būkim geri, apie tai galvodami atsižvelkim ir į pasaulinę situaciją. Patikėkit manim, niekas čia nieko nepuls. 20a. šachmatus jau reiktų padėti į šalį. Jie kažkur giliai spintoje po storu dulkių sluoksniu. Figūrėlės visiškai nepasenę, galėčiau sakyti, kad net patobulėję. Ginkluotė nuolat keičiasi ir tobulėja, bet štai apie pačią lentą to nepasakyčiau. Ten jau kvadratėliai išdilę. Nėra kur eiti, nėra kaip atlikti labai reikšmingų ėjimų. Taigi, ar išeis žaisti be lentos ? Taigi, pastatėt išdilusią lentą ir bandot galvoje stumdyt pėstininką, kurį turi Lietuva. Tai sakykit, kaip toli pavyks juos nustumti ? Pasaulis pilnas bokštų, arklių, rikių ir karalienių. O mes turim tik vieną pėstininką. Pagalvokit. Juokinga ? Nelabai. Manau mums to visiškai užtenka. Daug geriau vienas pėstininkas kampe išdilusioje lentoje, nei jokios vietos po saule. Atominė elektrinę viduryje Lietuvos supratau kaip ironiją. Nes kvailesnio dalyko taip pat nesu girdėjęs. Atominės elektrinės nesprogsta kaip atominės bombos, pagalvokit. Nieko jūs neišneštumėt, tik paskleistumėt paniką visoje Europoje ir Azijoje. Nes mūsų perkaitusi atominė stipriai pakaitintų visų pasturgalius. O ir mirtis nebūdų labai maloni. Kentėtumėm apsigiminus, spindulines ligas ir patirtume daugybę kitų sveikatos sutrikimų. Taip pasielgti galėtų tik kvailys.
stewe 2011-05-23 20:48
zmogau tau kas? pykcio priepolis? gal as uzregistravau komentuoti man patinkanciom temom, koks tavo reikalas? as prasau kazko is taves? norejau isireiksti uzsiregistravau ir daviau sau ramybes. Gal but esat ekstrasensas kad nustatet kiek man metu, bet ant daaaug suklydot.
Muskietininx 2011-05-23 21:32
Pačiame pirmąjame komentare tu sakai, kad kažką praleidai per pamokas. Tai palauk, tu juk kalbi apie pamokas mokykloje ? Iš to labai greitai galime spręsti apie tavo amžių. Be to, dabartinės Lietuvos karinės situacijos nežinojimas tai taip pat atspindi. Tu klausi kas tave privers ten eiti, nors jau kokie 3 metai kaip karinė prievolė Lietuvoje panaikinta. Jei būtum save gerbiantis suaugęs Lietuvos pilietis, tai turėtum žinoti. Dar šneki apie kažkokias sutartis ir skolas, kurios su tuo niekaip nesusiję. Taigi kokią išvadą turėtų padaryti kiti šio forumo dalyviai ? Juk išsakytos mintys ir jų brandumas labai dažnai atspindi žmogaus amžių.
stewe 2011-05-23 22:05