Lietuvoje į karinius mokymus kvies daugiau jaunuolių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rimka 2011-05-21 21:40
pas tave pralapsas irgi, jeigu jis dar yra, pamatys kardiogramoj, patikrins nuodugniau su modernia aparatūra, bet manau dėl to tiksi. jeigu duodi krūvio sportuojant ir viskas gerai, tai ne problema. stuburą irgi jeigu reiks patikrins, jeigu tik laikysena, nieko baisaus irgi. ten už viską rašo apribojimus, ir jeigu surenki jų kažkiek per daug, tada nepraleidžia. bet pabandyt gali jau vien dėl to kad tave nemokamai normaliai patikrins. Pas savanorius taip ir yra, praeini kursus, duodi priesaiką, tampi tikru kariu. Pratybos būną kartą per mėnesį kažkurį savaitgalį po dvi dienas. Už tą laiką ką praleidi užsiėmimuose, užmoka. Užmoka ir už bazinius kursus, visas dienas. Tiesa, pradžioje tie pinigai nėra dideli kol būni jaunesnysis eilinis. Bet po kokio pusmečio, jei normaliai dalyvauji nesimuliuoji, gali pakelti iki eilinio ir beveik padvigubės tas užmokestis. toliau jau kaip ir sakiau, galimybių daug, galima tobulintis ir daugiau savo laipsnį per laiką pasikelti.
Mauras 2011-05-21 21:51
Kai partiju vadukai atves savo atzalas i kariuomene tada ir bus motyvacija kitiems tarnauti,o dabar i kariuomene ainama tik pavalgyti ir laika prastumpti(kalbu is savo praktikos).Pvz per metus buvo vienos saudymo pratybos ,bet visiems neuzteko soviniu,taigi likom nesaude.
Azaruto 2011-05-21 21:52
Bet praėjus apmokymus tos pratybos ne trukdys mokslams universitete? P.S. ačiū už pagalba
rimka 2011-05-21 21:55
šeštadienį ir sekmadienį į paskaitas nereikia. o jeigu jau ten kažkas tai super svarbu, gali iš anksto atsiprašyt iš kurių nors pratybų, tarkim jeigu sesija tą mėnesį ir tą visą savaitgalį turi mokytis.
Analog 2011-05-21 22:44
Straikbolą reikėjo palošt, visgi dažasvaidis tėra tas pats CS realybėj, kai igirstų tikrus šūvius, dauguma dėtų į krūmus.
immortallt 2011-05-22 00:59
Esme ta, kad vyko turnyras. Atstumai nera dideli, tad taiklumas daug itakos nedaro. Viskas kas svarbu kalbejimas komandoje, pozicijos, taktika, diversijos ir pan. Straikbolas - daugiau pasitikejimo reikalas ir ne visada net pajusi kad tave pasove. Trajektorijos tiesesnes, bet su soviniais chebra totaliai nesiskaito, nes jie baisiai pigus. Mes tarp savo chebros per 3h neissaudom daugiau 400-500, pats apsieinu dazniausiai su 300, kai zaidziamas pramoginis. Turnyre 100 suviu per 2 min. Dazasvydis - buna kad nesprogsta kamuoliukas, o skauda zveriskai, bet buna kad ir istyksta ir nieko nepajunti. O del tikru suviu, pirmos minutes zinoma pasimestum net jei ir turejai bazinius apmokymus vien del uzpludusio adrenalino - ilistum i kampa ir kuri laika adaptuotumeis prie aplinkos. Taciau, Lietuva pati apsiginti negaletu ne nuo vienos salies. Kiek Gruzija skyre gynybai ? Turbut tiek, kiek Lietuvos puse biudzeto, bet nuo rusu net dienos negalejo atsilaikyti. Taigi uztenka samdiniu nedideles armijos, kuri padetu tvarkytis su neramumais salyje (masines riauses, katastrofa) ar asistuoti tarptautinese misijose.
OTONAS 2011-05-22 02:23
Deje, Rusija su Gruzija pisosi visa savite . Ir cia isriskejo Rusu nukvakimas karinej srityje. O pats tarnyba su mokslais puikiai suderinu, aisku jei nusprendi jungtis i stipresne kuopa kaip TMU, tai po savaite, ar kelias, negrysi namo
Arns 2011-05-22 08:59
Kažkaip tas jų gynimasis atrodė lygiai taip pat kaip Kadafio pajėgos kariauja su NATO. Gruzija buvo sumuštą be didesnių pastangų, plius rusai nė nebandė okupuoti Gruzijos. Kokie pirmieji JAV taikiniai būną? Ogi atakos sostinėje, kurios ne karinė, bet psichologine priemone tampa pagrindine jėga, o kiek Rusija atakavo nebūtinus objektus, bandė pašalinti vyriausiąjį karo vadą? Gi Libijos lyderį atakuoti pasirodo teisėta, nors kol kas tik "neskraidymo zonos" galios teveikia". Manai Rusijos strateginiai bombonešiai nepajėgią būtu 2008 atskristi iš atakuoti karinius taikinius? Kitas dalykas, Gruzija puolė pirma, taigi pirmosios karo dienos vyko pasienyje, o ne Gruzijos teritorijoje. Plius kalnai, o tai besiginančiai pusei didelis pliusas, daug lengviau palaikyti partizaninį karą... Taip kad su esama gynybos strategija, savanoriai Lietuvoje, karo atveju, tebūtu bevertės aukos.
Azaruto 2011-05-22 09:43
nemanau kad bevertės nes mes esam NATO narės ir mums tektų užlaikyti priešą kol atvyktų pagalba max 2 dienos būtu
vazzy 2011-05-22 10:39
tik nereik cia apie dideles taktikas pasakot, kai as pirma karta sedejau naktinej pasaloj 5 grupes po 3 zmones, tai visi tiek issigande buvo, kad betkoky lapu slamejima priesu palaikydavom, neduok dieve koks sernas prabegtu, ragas sirdziai butu isvis. apie 3h nakties, puse uzmigo, teko eit pas kita buri, tai tie buvo ant tiek issigande, kad net nepastebejo kaip is nugaros atejom.
Arns 2011-05-22 10:59
Šiaip NATO pasižada per 2 savaites atvykti į pagalbą, bent jau tai kiek paviešinta. Kitas dalykas, per tą laiką mes turime išlaikyti legitimę vyriausybę, t.y Prezidentą, vyriausybės narius(į) ar Seimo pirmininką nepakliuvusį priešo rankas. Taip, kad vien buvimas NATO nėra panacėja. O ar mes tiek laiko apsigintume? Priešlėktuvinės įrangos praktiškai jokios, naikinti sunkiąją techniką ginkluotės maža, nesigirdėti jog būtu ruošiamasi partizaniniam karui mieste... Be viso šito svaičioti jog nors parą atsilaikytume tiktu jei nebent su latviais nuspręstume kariauti.
Pumper 2011-05-22 12:00
Pratybos tai dar nieko, bet net pikta darosi, kai kažkokia Junknevičienė pasakoja, kad visus reikia apmokyti, nes karo atveju nežinos kaip ginklu naudotis ir šiaip nieko nemokės, bet net pati nesuvokia, kad Lietuva tų ginklų paprasčiausiai neturi, o patys gyventojai irgi gal vienas iš 1000 kokį pištalietą namie laiko. Kas iš to mokėjimo, jei priemonių nėra? Bus kaip pas sovietus - vienam kulkos, kitam šautuvas.
Azaruto 2011-05-22 12:08
Bet sovietai karą laimėjo
Arns 2011-05-22 13:46
Azaruto, na ir? Manai nustebinsi parodydamas kad tokie ginklai egzistuoja ir jie nekainuoja milijardų? Esmė tame kad tavo nuorodose nenurodoma kiek tokių ginklų turi Lietuva, nėra informacijos kiek jais būtu apginkluota žmonių, jei tarkime karas rytoj, ar jie būtu prieinami ne vien kariuomenei 1-2 sandeliuose, bet kliūtu ir savanoriams. Kitas dalykas, aviacija, kas jau kas, bet Rusija turi didelius karo aviacijos resursus, tad juos ir naudotu. Kiek su tokiais užlaikysi dalinius? Arba aviacija arba raketinės sistemos tokius pasipriešinimo/sulaikymo būrius greitai neutralizuos. Tai aš ir sakau, dabar daromas tik pinigų plovimas, ir nuo kiekvieno nusipirkto džipo nejaučiu, kad kariuomenė stiprėtu, ir ji būtu pajėgi ginti šalį, o ne tik ruošusi dalyvauti kitų šalių okupacijoje.
Azaruto 2011-05-22 14:35
Važiuok iš Lietuvos nes tavo komentarai visada nukreipti prieš ją P.S. Tavo mylimi rusai turėjo stipresne kariuomenę ir 1990 bet Lietuva sugebėjo tapti laisva
immortallt 2011-05-22 15:10
Azaruto, tai tu geriau vaziuok is cia. Atrodo, kad karas musu kieme ir reikia su kazkuo kariauti. O 1990 metais nepriklausomybe atgavom ne del karines galios, tad nesuprantu, ko cia tai prikisai. Armija reikalinga del stichiniu nelaimiu, vidaus neramumo. Ir Azaruto, kaip tu pakariausi su pistoletais pries artilerija ir bombonesius ? Akmenim svaidysis ? Ir is vis, kapitalistiniame kare karas neapsimoka. Uzpuls priesas Lietuva - gaus geriausiu atveju keleta tukstanciu hektaru, kuriame kapitalas bus sulygintas su zeme, o tarptautiniai santykiai tai saliai bus garantuotai sugadinti. Daug saliu gali uzraukti prekyba arba paskelbs kara atgalios ir pareis NATO bei gaus kaulus atgal uzpuolejai. Su 3.000.000 gyventoju, kurie viso gal ir turi kokius 30.000 ginklu neatsilaikysi pries zymiai galingesne rusu armija. Be to, sveicarai armijos neturi, bet kazkaip jie gyvena ir karo nemato. Beje, idomiai bijot, jei sugebat uzmigti Paprastai kai zmones bijo, jie viska aplinkui girdi ir reaguoja i kiekviena garseli.
mygatukas 2011-05-22 16:25
Bijau suklyst, bet ar ne šveicarų kiekvienas jaunuolis sulaukus pilnametystės, gauna vardinį automatą ir savaitgaliais važinėja į apmokymus. Ir jei ten būtų visuotinė mobilizacija, tai armija būtų ganėtinai didelė.
Cigaras 2011-05-22 16:49
Lietuva nieko verta? Parodykit man kvailį kuris pasakytų, kuris pasakytų, kad kad keli milijonai mokesčių mokėtojų nėra verti dėmesio (oi, atsiprašau, čia tokių pilna ). Šalis be kariuomenės - ne šalis. Šalys turi turėti kariuomenes vien dėl tradicijos (jeigu kada nors tokias turėjo), vien dėl tautinio orumo. Lietuva būtų paimta per dieną net jai ji ir kariuomenę turėtų? Prieš 20 metų ji kariuomenės neturėjo, užteko vėliavos kad Rusijos šovinizmas būtų nugalėtas. Tiesa yra ta, kad naujalietuvis nelaikęs ginklo rankoje ir nedėvėjęs lietuviškos kariuomenės uniformos - tikrai nesupras kam ta kariuomenė yra reikalinga.
Azaruto 2011-05-22 16:52
O nepriklausomybe prikisau del to kad mes ja iskovojom be ginklu taip pat ir dabar be ginklu is dalies galetume apsiginti
immortallt 2011-05-22 17:11
Mes uz sauktiniu armija! Mes apsiginam taikiai! Tai yra net nereikia gintis fiziskai nuo priesu. As nesu pries armijos naikinima visiska, tik sakau, kad turetu likti tik samdoma, o sauktiniai net nesvarstoma susigrazinti. O jeigu jau norit susigrazinti sauktinius, tai nepamirskit ir lygiu teisiu, nes mane feministes nervina su savo isimtinem teisem, kurios nori lygiu teisiu (paradoksas). O sveicarija kartais nera neutrali salis ?