Skalūnų dujos sustabdė JAV dujotiekio tiesimą iš Aliaskos  (5)

Kompanijos BP ir „ConocoPhillips“ nusprendė atšaukti dujotiekio iš Aliaskos tiesimą į likusią JAV teritoriją. Kaip praneša „The Financial Times“, 35 mlrd. dolerių vertės projektą nutarta sustabdyti po padidėjusios pigių skalūno dujų gavybos kitose valstijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projektas „Denali“ buvo pradėtas 2008 metais ir laikomas stambiausiu privačiu dujotiekio statybos projektu Šiaurės Amerikoje. Dujotiekio galingumas 2010 m. buvo įvertintas per 100 mln. kubinių metrų dujų per parą.

Iki šiol projekto „Denali“ dalyviai investavo į vamzdyno statybą per 165 mln. dolerių. Ir vis dėlto, pasak jų, labai išaugus pigių skalūno dujų gavybai tokiose valstijose kaip Oklahoma, Teksasas ir Pensilvanija, rinka kardinaliai pasikeitė, ir būtinybė importuoti dujas iš Aliaskos atkrito.

Analitikų vertinimu, dujų atsargų JAV, esant dabartiniam vartojimo lygiui, turėtų užtekti šimtui metų.

Nepaisant susiklosčiusios situacijos, kito dujų iš Aliaskos eksporto projekto „Alaska Pipeline Project“, kurį vykdo kompanija „TransCanada“, palaikoma valstijos valdžios ir korporacijos „Exxon“, nutraukti kol kas neketinama.

„Transcanada“ viceprezidento Tony Palmerio teigimu, dujotiekio statyba gali būti pradėta jau 2016-2017 metais, o 2020 m. jis gali būti jau pradėtas eksploatuoti.

Anksčiau apie galimą dalyvavimą dujotiekio „Denali“ statyboje skelbėsi ir Rusijos dujų milžinė „Gazprom“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: