„Firefox“ įskiepis rinko vartotojų duomenis ir siuntė juos į JAV  (5)

„Firefox“ naršyklė turi daug papildinių ir įskiepių – tai yra viena iš jos populiarumo priežasčių. Tačiau ne viskas rožėmis klota, ir ne visi priedai yra „švarūs”: nepriklausomi saugumo ekspertai atskleidė, kad vienas populiarus įskiepis pavadinimu „Ant Video Downloader and Player” renka informaciją apie kiekvieną internete aplankytą svetainę ir siunčia į savo serverius, esančius Niujorke. Įdomiausia tai, kad toks nesankcionuotas informacijos rinkimas vyksta netgi tada, kai naršyklės savininkas įjungia „privataus naršymo” režimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis įskiepis gyvuoja gana ilgai, o problema buvo pastebėta tik dabar. Per tą laiką „Ant Video“ priedą parsisiuntė daugiau nei 7 milijonai žmonių, ir jo bendras įvertinimo vidurkis siekia keturias žvaigždutes iš penkių galimų. Taigi, ir tarp gana patikimai atrodančių programėlių galima rasti „nešvarių“ elementų.

Iš karto atmintyje iškyla istorija apie neseniai vykusį skandalą dėl to, kad „Apple“ ir „Android“ kompanijos savo telefonuose buvo įmontavusios buvimo vietos fiksavimo programas. Tuo metu viskas pasibaigė atsiprašymu, bet tai skambėjo labai nenatūraliai – maždaug, mes nieko nesekėme, o jeigu sekėme, tai netyčia, o jeigu ir tyčia, tai jau pašalinome. Kitaip tariant, šiais laikais negalima pasitikėti niekuo, net pasaulinio lygio gamintojų programine įranga, ir jeigu norite, kad jūsų niekas nesektų – tiesiog nesinaudokite internetu ir mobiliaisiais telefonais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: SkaitykIT
SkaitykIT
(1)
(0)
(0)

Komentarai (5)